Naslovnica Vijesti Svijet

'Crnogorci bi mogli postati agresivni, i čestitam, nalazimo se u Trećem svjetskom ratu'

Prema pravilima NATO-a, članice mogu zatražiti pomoć u obrani, što obvezuje svih 28 država.
18. srpnja 2018. u 12:54 59 komentara 15059 prikaza
Donald Trump
Foto: Reuters/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/8

Donald Trump ponovno je počeo potkopavati NATO, a ovog puta mu je na meti bila Crna Gora, najmanja i najnovija članica saveza.

trump nezadovoljan "Plaćamo 91 posto troškova za sigurnost Europe"

Trump je dao intervju za Fox News u kojem ga je voditelj Tucker Carlson upitao zašto bi SAD trebao odgovoriti na poziv da brani Crnu Goru u slučaju napada.

– Zašto bi moj sin išao braniti Crnu Goru od napada – pitao je Tucker Trumpa, na što mu je ovaj odgovorio:

– Razumijem što govorite, i ja sam postavio isto pitanje. Crna Gora mala je zemlja s vrlo snažnim ljudima.

Tucker se ubacio u odgovor i rekao kako on nije protiv Crne Gore i dodao da bi se u taj hipotetski scenarij mogla ubaciti neka druga država.

[video: 25982 / ]

Trump je tada nastavio opisivati Crnogorce.

– Oni su vrlo snažni ljudi, oni su vrlo agresivni. Oni bi mogli postati agresivni, i čestitam, nalazimo se u Trećem svjetskom ratu – rekao je Trump.

Prema pravilima NATO-a, članice saveza mogu zatražiti pomoć u obrani, što obvezuje svih 28 država. Ta se klauzula aktivirala samo jednom i to od SAD-a nakon napada 11. rujna 2001. godine.

Vladimir Putin i Donald Trump Američko-ruski odnosi Trump: Nikad lošiji odnosi promijenili se nabolje s današnjim susretom s Putinom

Business Insider podsjeća kako Crna Gora ne bi mogla aktivirati klauzulu ako bi ''postala agresivna'' i započela rat s Rusijom jer u tom slučaju bi ona bila napadač, a ne napadnuta zemlja. 

Pogledajte i galeriju: Donald Trump sletio u London

Donald Trump
1 / 11
Donald Trump
Grijanje
UŠTEDA
Sezona grijanja nije gotova: Evo kako uštedjeti

A1 izdvaja za Vas

 • dopizdilomi:

  Čestitam "novinaru" na članku. Iz toga proizlazi kako je ciganka ispričala kako se dogodila prometna nesreća: dijete, igra, cesta, auto, noga, gips.

 • Avatar Mica Trofrtaljka
  Mica Trofrtaljka:

  C.Goru jedino srbija može napast ali slabašna i onemoćala srbija koja nema ni za topli obrok svoje vojske kako navodi čelni sindikalista te iste srpske vojske nema nikakve pretenzije a bogami ni slovenska koja je još uvijek zaokupljena ljepljenjem poispadalih đonova !

 • vorda400:

  Koji je ovo cirkus zamislite situaciju u kojoj je crna Gora okidač za treći svijetski rat Ako se nisu poklali oko sirijskih naftnih polja pa neće valjda zbog crne gore 🤣🤣🤣