Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UHVATILI IH NA ODMORIŠTU

Crnogorac i Slovenac pali u pokušaju krijumčarenja migranata

Zagreb: Prometna gužva na naplatnim postajama Ivanja Reka
Neva Zganec/PIXSELL
18.05.2023.
u 12:42

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su vozači iz koristoljublja, u skladu s prethodnim dogovorim s nepoznatim osobama, došli iz Slovenije na odmorište i preuzeli strane državljane kako bi ih automobilima prevezli do Zagreba

Slučajevi u kojima krijumčari iz zemalja regije pokušavaju u Hrvatsku i Europsku uniju prebaciti migrante afroazijskog podrijetla po svojoj brojnosti poprimaju epidemijske razmjere. Najnoviji primjer zabilježen je u utorak, 16. svibnja oko 22 sata. Službenici za prekogranični kriminalitet Policijske uprave brodsko-posavske u sklopu aktivnosti nadzora državne granice na odmorištu Sredanci pored autoceste A3 kontrolirali su dva osobna automobila slovenskih oznaka u kojima se nalazilo sedam migranata.

Jednim vozilom upravljao je 46-godišnji državljanin Crne Gore, a drugim 39-godišnji državljanin Slovenije, a u kojem se nalazilo pet osoba za koje su policajci posumnjali da su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku. Provjerom je utvrđeno da su putnici u automobilima državljani Pakistana i Bangladeša, koji su nezakonito ušli u Hrvatsku iz Bosne i Hercegovine preko Save koristeći se gumenim čamcem, a nakon toga pješačili do navedenog odmorišta po uputama nepoznatih osoba.

- Prema stranim državljanima se provodi postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima – izvijestili su iz PU brodsko-posavske.

VEZANI ČLANCI:

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su vozači iz koristoljublja, u skladu s prethodnim dogovorim s nepoznatim osobama, došli iz Slovenije na odmorište i preuzeli strane državljane kako bi ih automobilima prevezli do Zagreba. Policijski službenici protiv dvojice vozača podnose kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

VIDEO: Na A2 u smjeru Krapine zapalio se autobus: Vozi se jednim prometnim trakom

Komentara 1

KU
Kuglana
18:31 18.05.2023.

A taj"Slovenac", se klice Milorad ili Mujo?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije