Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Teške nesreće

'Crno jutro': Dvoje poginulih na prometnicama na obali

hitna pomoć
PIXSELL
Autori: sv, Frane Šarić, tok
18.07.2013.
u 16:59

Jutro je na D8 počelo crno. Dogodile su se dvije teške prometne nesreće u kojima su poginule dvije osobe.

U prometnoj nesreći u sedam sati ujutro u Miškovićima kod Senja poginula je 27-godišnja Amerikanka - izvjestili su iz PU Ličko- Senjske.

Prometna nesreća se dogodila kada je za sada neutvrđeni vozač, upravljajući osobnim automobilom marke ''Fiat Punto“, talijanskih nacionalnih oznaka, iz smjera Rijeke u smjeru Splita, iz neutvrđenih razloga automobilom skrenuo udesno preko rubne pasice. Tada je prednjim dijelom automobila udario u stablo kojeg je slomio i sletio u provaliju dubine cca 20 metara. Na mjestu događaja smrtno je stradala 27-godišnja američka državljanka, dok su 29-godišnji i 28-godišnji talijanski državljani zadobili teške tjelesne ozljede okvalificirane u KBC Rijeka, te su obojica zadržani na liječenju - istakli su iz policije.  Poduzimaju se mjere i radnje u cilju utvrđivanja tko je u trenutku prometne nesreće upravljao sa osobnim automobilom. Prema informacijama s Hitnog trakta 29 godišnjak je nakon obrade prebačen u Jedinicu intenzivnog liječenja i njegovo stanje je teško. I dalje je životno ugrožen. Mlađi Talijan ima ozljede prsnog koša, izvan je opasnosti po život i smješten je na daljnje liječenje na Odjel traumatologije.

U slijetanju Fiata u provaliju duboku dvadesetak metara poginula je 27 godišnja djevojka, američka državljanka, dok su dvojica njenih prijatelja iz provalije izvučeni uz pomoć senjskih vatrogasaca. Očevidom je ustanovljeno da je vozač fiata krećući se Jadransko magistralom iz smijera Senja prema Splitu iz zasad neutvrđenih razloga automobilom skrenuo udesno preko rubne pasice i prednjim dijelom automobila udario u stablo kojeg je slomio i potom sletio u provaliju. Još uvijek se ne zna tko je od troje mladih ljudi upravljao fiatom u trenutku nesreće.

U drugoj prometnoj nesreći, devetnaestogodišnji suvozač poginuo je u teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak u pet ujutro na državnoj cesti D-8 u Marini kod Trogira, a 39-godišnji vozač u teškom je stanju prevezen u splitski KBC gdje mu se liječnici bore za život. Do nesreće je došlo kada je vozač Opel Vectre splitskih registarskih oznaka, najvjerojatnije zbog prevelike brzine izgubio kontrolu nad vozilom, izletio je van kolnika i udario u kameno betonski zid. Suvozač je na mjestu preminuo. Na očevid je izašao zamjenik općinskog državnog odvjetnika, a magistrala je bila zatvorena do 7 sati..

Još se jedna prometna nesreća dogodila na širem splitskom području. Pješak je oboren u četvrtak u 8,40 u Podstrani. Srušio ga je motocikl. Promet se zbog očevida tim dijelom D-8 odvija naizmjenice, jednim voznim trakom.

>>Sudar dvaju kamiona: Preminula suvozačica, podlegla opeklinama

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije