Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ceste uzele živote
Povratak na članak

Crna subota na cestama. Tijekom dana poginulo petero ljudi

Kod Imotskog 20- godišnji mladić u sudaru s teretnim vozilom poginuo je na licu mjesta. U slijetanju osobnog automobila s kolnika kod Konjščine, smrtno je stradala jedna osoba. 17-godišnji motociklist izgubio je život u Novoj Mokošici.

Komentari 16

GU
Gustavo
11:18 17.12.2011.

Kad vidim kako kamikaze voze nije ni čudno, a vikend tek počeo.

VL
RA
rastamanaman
11:18 17.12.2011.

A tek je subota ujutro...

VL
JA
japa
10:09 17.12.2011.

Nama Hrvatima ne treba nikakvi neprijatelj! Dosta nam je kombinacija: Glupost+Auto ili Alkohol+Auto a kombinacija Glupost+Alkohol+Auto je stopostotna. Uspijeh za ulazak u crnu kroniku zagarantiran!!

VL
LI
livoguza2
11:16 17.12.2011.

@japa! Tvoj komentar u ovakvim tragičnim okolnostima djeluje grubo i neprimjereno. Nažalost, 100% si u pravu.

VL
LO
lojtra1
13:49 17.12.2011.

Ovo je već toliko iritantno da ja tu ne vidim drugog rješenja osim tehničkog. Svakog koga se jednom uhvati da vozi 30 preko ograničenja ili alkoholiziranog da mu se ugradi limitator brzine na 50 km/h i da mu se auto \"VIDNO\" označi tako da ga bude sram, i to sve na račun prekršitelja. I to je bolje nego gubiti mlade živote. Bolje i za njih i za ostale sudionike u prometu.

VL
Avatar lihvar007
lihvar007
14:26 17.12.2011.

Ti ljudi non-stop nekud žure i nervozno pritišću gas a lijepo im Gibo pjeva \"Hodaj, nebo strpljive voli\".

VL
GR
grm
14:58 17.12.2011.

lojtra Super ideja Samo tako cemo usporiti nestanak Hrvata kojih i onako nema

VL
X2
xychhr-200
15:25 17.12.2011.

. Već sam to pisao. Rješenje je da se na sve strane postave radari... lupiti drakonske kazne za prekršenje brzine, pa i oduzimanje dozvola na duže vrijeme, pa će se itekako paziti kako... i koliko se vozi na sat, a time bi se i rigorozno smanjio broj ovih u stvari banalnih nesreća.

VL
Avatar lihvar007
lihvar007
19:55 17.12.2011.

Broj poginulih na cestama smanjuje se boljom cestovnom infrastrukturom i centrima sigurne vožnje, a ne drakonskim kaznama. Ljude prvo treba naučiti voziti auto.

VL
KR
kreont
20:51 17.12.2011.

20 godišnjak vozi mercedes, meni je duplo pa nemam ni za yugo.

VL
CH
chemica
21:01 17.12.2011.

Čemu onda treba naučiti retardirane pješake koji u špici prelaze ulicu s mobitelom na uhu? Svi stoje, ali pojavi se jedna budala i eto zla. Mahnito kočenje, proklizavanje, krivudanje... Spasiš mu blentavu tikvu, a onda još ide za tobom kako bi se fizički obračunao derući se u mobitel da je on na zebri. To što mu je crveno...Takvi će uvijek ginuti ili ubijati druge. Nikakva tu škola ne pomaže. Samo drastične kazne. Da mu je murjak odrapio 500 ili tisuću kuna kazne...Drugi put bi čekao zeleno, kao i ostali \"koji su išli u školu sigurne vožnje\". Na žalost, policije nigdje. Bar trećina pješaka ne poštuje pravila, ali bar pogledaju lijevo ili desno, kada im se baš ne da čekati tih par sekundi da se pojavi zeleno na semaforu. Mulac stupi nogom na zebru pod crvenim, zakači ga automobil, a sve samo zato jer mu je bilo dosadno hodati bez slušalice u uhu. Bedaka je uvijek bilo, ali problem je u sustavu koji takve ekstreme ne kažnjava. Ne ubijaju pažljivi vozači, već budale kojima nikakva škola neće pomoći da postanu pametni. Isto je i sa pješacima koji ginu zbog mobitela ili MP3 uređaja. Krajnja neodgovornost povlači za sobom i fatalne posljedice.

VL
CR
Crollywood
21:23 17.12.2011.

Tako je chemica,nitko ne uči tako brzo kao čovjek kojeg se rebne po đžepu. Mutno se sjećam da sam negdje čitao da u Njemačkoj mladi vozači u početku ne smiju upravljati automobilom ako pored njih nije netko stariji od 300 godina...Možda bi i to bila jedna od dobrih mjera da se ovom nepotrebnom umiranju mladih na cestama stane na kraj.

VL
ST
stefj
21:26 17.12.2011.

Koliko god država opravdavala smanjenje nesreća i poginulih na cestama većim kaznama, činjenica je da su se nesreće smanjile izgradnjom autocesta. Stvar je vrlo jednostavna - bolje ceste, bolja regulacija, više oznaka - manje nesreća. Dobar primjer je rampa na pruzi - sve nesreće se događaju na neoznačenim pružnim prijelazima. Isto tako, ako pogledate vijesti, velika većina nesreća događa se na lokalnim cestama, a ne na autoputu... Veće kazne su samo opravdanje države kada nije sposobna napraviti ništa drugo.

VL
ST
stefj
21:32 17.12.2011.

Uz cestovni infrastrukturu, važna stvar je i ispravan vozni park. Treba uvesti drastične kazne za neispravna, neregistrirana i neosigurana vozila. Ako maknete loše ceste i loše aute (što je većina nesreća), ostaju vam loši vozači i mladost-ludost, te notorni pijanci. Loše vozače rješite boljim autoškolama, mlade vozače s time da par godina ne smiju upravljati divljim autima i voziti sami, a pijance trajnim oduzimanjem vozačke...

VL
DU
Deleted user
23:17 17.12.2011.

na moru ceste prave puno lošije za novce veće nego na sjeveru, računajući na blažu klimu i potkupljivost nadzora na izgradnji cesta. onda kad dođe jača kiša sve ceste su u lokvama, a vozači divljaju kao da je cesta skrozz suha, i zato je dalmacija kao bejrut nakon svake jače kiše. ili kao afrika, dalmacija je afrika.

VL
AM
Axis Mundi
19:52 18.12.2011.

Slažem se. „najbolji“ su oni koji u mraku ili potpunoj magli navečer prelaze cestu bez pješačkog prelaza, niti da okrzne krajičkom oka lijevu il\' desnu stranu i još tipka po mobitelu! A ovi sa slušalicama su također jako pametni. Zaboravljaju, ne samo pješaci, da je SLUH također KLJUČAN za SIGURNOST! A to se ne provjerava na liječničkom testiranju za kandidate za autoškolu! Nekim karakterima nikakve škole ili obuke neće pomoći, ali, drastična kazna bi ih (nadam se) otrijeznila. Osobno navijam i za trajno oduzimanje vozačke dozvole. Dečko dragi, ako ločeš cijelu noć i znaš da ćeš poslije voziti, juriš po gradu jer se pres.ravaš i pritom još ne daj, Bože, pokupiš nekog tko stoji na nogostupu, nemamo što razgovarati. No, mnogi će reći da je to predrastično, ovo, ono, međutim, što se tu ima „filozofirati“? svi takvi i slični su NEODGOVORNI vozači i ne trebamo ih na cestama! U ovoj nesreći kod Žrnovnice teške ozljede je pretrpio i vozač po profesiji, nejverovatno duhovit čovjek i odličan kolega, užasno mi je žao zbog toga, i svih koji su stradali. Nadam se da će se uspješno oporaviti.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.