Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
freska koja je podijelila crnu goru

Crkvena freska šokira prizorom Tita, Marxa i Engelsa kako gore u paklu

freska
Foto: Vijesti
1/4
01.02.2014.
u 12:50

Prizori oslikani na zidovima novoizgrađene crkve u Podgorici šokirali su i podijelili javnost

Novoizgrađena Crkva Uskrsnuća u Podgorici izazvala je kontroverzne reakcije nakon što su u javnost izašle fotografije freski koje je ukrašavaju, a na kojima su prikazani političari i filozofi! Najkritiziranija je freska na kojoj je oslikan prizor jugoslavenskog komunističkog vođe Josipa Broza Tita kako se ''prži'' u paklu s Karlom Marxom i Friedrichom Engelsom, pišu crnogorske Vijesti.

Našla su se tu i mnogobrojna lica crnogorskih intelektualaca i političara poput predsjednika crnogorskog parlamenta i lidera Socijaldemokratske partije Ranka Krivokapića, arhitekta Jovana Popovića te dr. Ratka Mitrovića, profesora Sveučilišta Crne Gore, poznatog ekonomista i bivšeg potpredsjednika Vlade Crne Gore koji se nalazio na čelu Odbora za izgradnju hrama.

Nakon što su kritičari istaknuli da je ovo miješanje politike i religije krajnje neumjesno, jedan od vođa crkve nazvan Dragan kazao je da je komunizam personifikacija zla na Balkanu te da ''umjetnicima treba dopustiti slobodu da vide stvari onako kako oni žele''. No priznao je da crkva ne može suditi '' tko zaslužuje raj, a tko pakao''.

Dok vjernici raspravljaju treba li spornu fresku ukloniti, a crkveni vlastodršci skrivaju identitet slikara, mediji podsjećaju da ovo nije izoliran slučaj religijske građevine u zemlji koja prikazuje povijesne ličnosti iz 20. stoljeća. Samostan u Ostrogu pokazuje Hitlera, Lenjina i Tita zajedno s izdajicom Isusa - Judom.

>>Josip Broz Tito raspitivao se 1948. o azilu u Švicarskoj?
 

Komentara 12

Avatar antuntun55
antuntun55
13:11 01.02.2014.

nakon svih Brozovih zločina ne bi me šokiralo da su ga pekli na ovom svijetu,a kamoli u paklu...

DU
Deleted user
14:09 01.02.2014.

bravo Crnogorci !!!

BR
Brandfackel2
13:07 01.02.2014.

Broz je smješten točno tamo gdje pripada, pod sotonine skute zajedno sa Judom. Da je Broz bio na Judinom mjestu u ono vrijeme on nebi izdao Isusa nego bi ga ubio baš kao što je ubijao vlastiti narod... Od Brozaroza i sotone gori su jedino oni što ga i dan-danas Broza veličaju!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije