Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ne negacionizmu

Crkva traži da se istraže i procesuiraju komunistički zločini

bozanic-novi
Marko Prpić
16.11.2009.
u 17:05

Nedavni obrambeni rat hrvatskog naroda pokazao je da su se zanijekani zločini nad Hrvatima u Drugome svjetskom ratu i poraću ponovili i u Domovinskom ratu, kažu iz komisije Iustitia et pax.

Na Kaptolu je danas predstavljena izjava Komisije HBK Iustitia et pax o negacionizmu, tj. negiranju zločina totalitarnih sustava.

Najviše je bilo riječi o komunističkim zločinima. Kako kaže Iustitia et pax, a prenosi Ika, “nije ni dobro ni pravedno da se 64 godine nakon Drugoga svjetskog rata i nasilne uspostave komunizma još taji, skriva i niječe ratne i poratne zločine komunističkog totalitarizma i teror režima tijekom 45 godina strahovlade”.

 – Nedavni obrambeni rat hrvatskog naroda pokazao je da su se zanijekani zločini nad Hrvatima u Drugome svjetskom ratu i poraću ponovili i u Domovinskom ratu.

Zato i jest moguće da se kod nas javno niječu masovni ratni zločini i zločini protiv čovječnosti – kažu iz komisije Iustitia et pax te ističu kako “narod i njegovi građani imaju pravo i dužnost osuditi negacionizam i apologiju zločina svih triju totalitarizama”.

Komentara 226

OB
-obrisani-
17:43 16.11.2009.

Imena i prezimena na stol klerici! pljuc!

DU
duvno
17:59 16.11.2009.

zar komunisti nisu bili antifašisti ili obrnuto i tko je te zločine od tih dvoje složio hrvatskom narodu

OB
-obrisani-
17:42 16.11.2009.

Bez lustracije, nema demokracije! Amen!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije