Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Crkva se ne senzibilizira za probleme više od polovice članstva - žene

Udio onih koji vjeruju u Boga pao je za 13%: od 93% u 1999. godini na 86% u 2017. Uz to – što bi hrvatske biskupe i teologe ipak trebalo zabrinuti – samo 44% vjeruje u osobnoga Boga, dok 38% vjeruje u neku vrstu duha ili životne sile, 11% ne zna, a 7% drži da postoji neka vrsta duha, Bog ili životna sila... Pao je i udio onih koji se mole, odnosno meditiraju, osim ako nisu ljubitelji i sljedbenici joge. I što će se sada dogoditi? Uobičajeno ništa!

Komentari 2

DU
Deleted user
20:55 13.08.2019.

Trebaš biti podsvjesno ili žena niske razine samosvijesti ili mazohistkinja da želiš pripadati organizaciji koja te ideološki i ontološki kao ženu prezire.

VL
ZI
zinedine
00:37 08.08.2019.

Zanimljivo je kolko se razni teolozi i sociolozi (Markešići Beattie i slični) "brinu" za dobrobit Katoličke crkve, a utopili bi je u žlici vode da mogu. Kod takvih se uvijek sjetim priče da jedna pobožna bakica vrijedi više nego hrpa teologa, pogotovo ovakvih koji crkvi nameću svoje protestantske i lijevo liberalne stavove. Druga priča je ona Isusova o sablažnjavanju malenih od strane ovakvih "veleumnih" teologa i sociologa i o mlinskom kamenu. Treće čega se sjetim i čega bi navedeni "veleumnici" trebali biti svjesni je STRAH BOŽJI kojeg oni nemaju, a kojeg bi gdin Markešić trebao osvijestiti prije nego što bude kasno, obzirom da je ipak gospodin u godinama. Katolička crkva ima svoj Katekizam. Tko ne želi poštovati njezin nauk, ne mora, slobodno izabere jednu od malog milijuna protestantskih denominacija. Jednako vrijedi za Markešića, Beattie, Uzinića i slične.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.