Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Crkva protiv izdvajanja šuma i voda iz javnih dobara Hrvatske

Komisija Hrvatske biskupske konferencije "Iustitia et pax" održat će konferenciju za novinare u povodu odluke Vlade da se šume i vode izdvoje iz javnih dobara RH u utorak, u 12 sati, u sjedištu Hrvatske biskupske konferencije
21. siječnja 2013. u 17:10 221 komentara 6 prikaza
'22.11.2012., Sisak - Sisacki biskup Vlado Kosic na tiskovnoj konferenciji objavio je osnivanje Dijecezenskog muzeja Sisacke biskupije cijom je ravnateljicom imenovana Spomenka Juric.Vlado Kosic. Phot
Foto: Nikola Čutuk/Pixsell

Katolička crkva u Hrvatskoj protivi se izdvajanju šuma i voda iz javnih dobara Republike Hrvatske.

Komisija Hrvatske biskupske konferencije "Iustitia et pax" održat će stoga konferenciju za novinare u povodu odluke Vlade da se šume i vode izdvoje iz javnih dobara Republike Hrvatske u utorak, u 12 sati, u sjedištu Hrvatske biskupske konferencije.

Na konferenciji će sudjelovati predsjednik Komisije biskup Vlado Košić, tajnik Komisije dr. Gordan Črpić i član Komisije Neven Šimac.

>>Hrvatske vode zadužuju se za 650 milijuna kuna zbog 1200 projekata

 

DIVA CIJELI DAN
Jedan dan u životu beauty novinarke – puno više od pisanja o cipelama
 • Maximir:

  Postoji velika razlika između titinih partizana i njihovih unuka, današnjih SDP-ovaca. Oni su bili ljudi koji su se borili po šumama i gorama i nije im materijalno bilo toliko bitno, a ovi današnji su crveni baruni. Međutim, za 20 godina ... prikaži još! otkad nisu na vlasti im je opao standard. Oni su ovisnici o lovi i lagodnom životu bez imalo rada. Da bi sačuvali takav stil života, spremni su prodati sve, šume, vode, ceste, blago države.

 • erik:

  Za Boga miloga, nemojte izdvajati šume i vode iz javnog dobra. Ako to postane predmet biznisa, plaćat ćemo svi vodu skuplje nego viski. NE privatizaciji šuma i voda. Ne, ne i nikako ne! Neki pitaju zašto se Crkva protiv toga ... prikaži još! buni...gdje su sad tzv civilne udruge, što one ne dignu glas? Podržavaju li one šutnjom tu vladinu ideju? I prošla vlada htjela je isto učiniti, pa je to Crkva uspjela zakočiti. Ne dajte šume niti vode.

 • Avatar Zezanje
  Zezanje:

  Zelimo da se Milanovic izjasni o ovako agresivnom staju KC i poduzme odgovarajuce mjere. Tu prije svega mislim na slanje prosvjedne note Vatikanu, a zatim i detaljno izvijesce o ponasanju KC clanicama EU. Uvjeren sam da ce EU podrzati mladu ... prikaži još!u hrvatsku demokraciju.