Naslovnica Vijesti Hrvatska

Crkva protiv HDZ-a i SDP-a

Ivan Miklenić, urednik Glasa Koncila, objavio je, naime, uvodnik u kojem je pozvao da se podrži referendum o izmjenama izbornog sustava.
08. svibnja 2018. u 00:02 82 komentara 2652 prikaza

Šest dana uoči početka prikupljanja potpisa za referendum o izmjeni izbornih pravila koji organizira inicijativa “Narod odlučuje”, HDZ je krenuo u žestoku antikampanju tog referenduma koji prijeti svojevrsnom razvlašćivanju predsjednika stranaka, ali donosi veći utjecaj birača u izboru saborskih zastupnika. I dok su dvije velike stranke, HDZ i SDP, protiv referenduma, jučer se počelo nazirati da bi referendum mogla podržati Crkva.

Ivan Miklenić, urednik Glasa Koncila, objavio je, naime, uvodnik u kojem je pozvao da se podrži referendum o izmjenama izbornog sustava. Miklenić je istaknuo manjkavosti postojećih izbornih pravila te naglasio da inicijativa “Narod odlučuje” pitanjima za referendum inicira tek djelomičnu promjenu izbornog zakonodavstva, ali istaknuo: “Ako bi to bio prvi korak prema svestranoj i bitnoj reformi državnopravnoga ustroja RH, trebalo bi ga, sa stajališta zagovaranja općega dobra, odnosno zagovaranja legalnih i legitimnih hrvatskih nacionalnih interesa, pozdraviti i podržati.”

>>Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili u e-izdanju!

Od ostalih tema izdvajamo:

>>Prošla godina rekordna po malom broju pobačaja, ali pada i broj porođaja

>>Georg Von Habsburg: Ne bojim se islama, već Europe koja odbacuje kršćanstvo

>>Dva posto hrvatskih sudaca svoj rad ocijenilo nulom

>>Novi hit ovog ljeta bit će hrvatske muške torbice

>>Anušić u Slavoniju kao turiste želi vratiti protjerane Bavarce

>>5 stupaca moći preko kojih vlada Putin

 | Autor :

Gorenje gastro radionica
Gorenje gastro radionica
U suradnji s Večernjim listom i Gorenjem još je jednom otvorena Kuhaona
 • bakulušić:

  Ovo je nategnuta konstrukcija. Crkva nije protiv HDZ-a, SDP-a, HNS-a, Glas-a, Mosta-a, Živog zida... Crkva je za narod i za narodnu dobrobit. Neka se drugi zapitaju za što i za koga su oni.

 • Avatar lunar777
  lunar777:

  U čemu je problem ako je Crkva uz referendum za promjenu nakaradnog izbornog zakona koji je skrojen da bude po mjeri dvoglave komunističke partije?

 • Avatar BuzzLightyear
  BuzzLightyear:

  Na ovome referendumu vidjet ćemo tko je demokrat, a tko za partijsku poslušnost. Kladim se da će liberalni demokrati (yugo ostatci) biti protiv referenduma. I neki hasezeovci zbog partijske stege.