Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Crkva protiv HDZ-a i SDP-a

08.05.2018.
u 00:02

Ivan Miklenić, urednik Glasa Koncila, objavio je, naime, uvodnik u kojem je pozvao da se podrži referendum o izmjenama izbornog sustava.

Šest dana uoči početka prikupljanja potpisa za referendum o izmjeni izbornih pravila koji organizira inicijativa “Narod odlučuje”, HDZ je krenuo u žestoku antikampanju tog referenduma koji prijeti svojevrsnom razvlašćivanju predsjednika stranaka, ali donosi veći utjecaj birača u izboru saborskih zastupnika. I dok su dvije velike stranke, HDZ i SDP, protiv referenduma, jučer se počelo nazirati da bi referendum mogla podržati Crkva.

Ivan Miklenić, urednik Glasa Koncila, objavio je, naime, uvodnik u kojem je pozvao da se podrži referendum o izmjenama izbornog sustava. Miklenić je istaknuo manjkavosti postojećih izbornih pravila te naglasio da inicijativa “Narod odlučuje” pitanjima za referendum inicira tek djelomičnu promjenu izbornog zakonodavstva, ali istaknuo: “Ako bi to bio prvi korak prema svestranoj i bitnoj reformi državnopravnoga ustroja RH, trebalo bi ga, sa stajališta zagovaranja općega dobra, odnosno zagovaranja legalnih i legitimnih hrvatskih nacionalnih interesa, pozdraviti i podržati.”

>>Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili u e-izdanju!

Od ostalih tema izdvajamo:

>>Prošla godina rekordna po malom broju pobačaja, ali pada i broj porođaja

>>Georg Von Habsburg: Ne bojim se islama, već Europe koja odbacuje kršćanstvo

>>Dva posto hrvatskih sudaca svoj rad ocijenilo nulom

>>Novi hit ovog ljeta bit će hrvatske muške torbice

>>Anušić u Slavoniju kao turiste želi vratiti protjerane Bavarce

>>5 stupaca moći preko kojih vlada Putin

Ključne riječi

Komentara 82

BA
bakulušić
21:54 07.05.2018.

Ovo je nategnuta konstrukcija. Crkva nije protiv HDZ-a, SDP-a, HNS-a, Glas-a, Mosta-a, Živog zida... Crkva je za narod i za narodnu dobrobit. Neka se drugi zapitaju za što i za koga su oni.

LU
lunar777
21:56 07.05.2018.

U čemu je problem ako je Crkva uz referendum za promjenu nakaradnog izbornog zakona koji je skrojen da bude po mjeri dvoglave komunističke partije?

Avatar BuzzLightyear
BuzzLightyear
21:43 07.05.2018.

Na ovome referendumu vidjet ćemo tko je demokrat, a tko za partijsku poslušnost. Kladim se da će liberalni demokrati (yugo ostatci) biti protiv referenduma. I neki hasezeovci zbog partijske stege.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije