Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AUSTRALIJA

'Crkva ozdravljenja' kažnjena, prodavala izbjeljivač kao lijek protiv zaraze

A worker disinfects a bench at Westmead Hospital in Sydney
Foto: LOREN ELLIOTT/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/5
13.05.2020.
u 11:03

Crkva tvrdi da je klorov dioksid, industrijsko dezinfekcijsko sredstvo koje prodaje pod nazivom MMS, "čudotvorni lijek" za COVID-19, kao i za autizam, akne, rak, dijabetes i druge bolesti.

Australska regulatorna agencija kaznila je sa 150 tisuća australskih dolara podružnicu američke 'crkve ozdravljenja' zbog toga što je promovirala i prodavala otopinu industrijskog izbjeljivača kao "čudotvorni lijek" protiv COVID-19.

Australska podružnica crkve Genesis II, čiji je čelnik Mark Grenon zagovarao korištenje MMS-a (Čudotvornog mineralnog dodatka) kao lijeka za novi koronavirus, kažnjena je zbog prodaje proizvoda koji predstavljaju ozbiljan zdravstveni rizik, objavio je australski Ured za terapeutska sredstva (TGA).

Prema pisanju britanskog Guardiana, Grenon je pisao Donaldu Trumpu nekoliko dana prije nego je američki predsjednik počeo tvrditi da bi se dezinfekcijska sredstva mogla koristiti u liječenju COVID-19.

TGA je kaznila australsku podružnicu crkve jer je na svojim internetskim stranicama nezakonito reklamirala i prodavala MMS. Crkva tvrdi da je klorov dioksid, industrijsko dezinfekcijsko sredstvo koje prodaje pod nazivom MMS, "čudotvorni lijek" za COVID-19, kao i za autizam, akne, rak, dijabetes i druge bolesti.

TGA je objavila da je zabrinuta zbog štetnih učinaka na zdravlje u slučaju konzumiranja MMS-a. Agencija je naglasila da nema nikakvog znanstvenog dokaza za učinkovitost MMS-a, koji "može izazvati mučnine, povraćanje, dijareju i dehidraciju, što u nekim slučajevima može zahtijevati hospitalizaciju".

Ključne riječi

Komentara 1

FA
fajlpz
11:09 13.05.2020.

Kakvi sve ima luđaka na ovon svitu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije