Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Crkva nema ni državu ni vlast, ni policiju ni vojsku – zašto onda smeta?

Biskup Košić na udaru je zato što je na svoj način rekao istinu, ono što mnogi misle. Da je rekao neistinu, da se s njegovim mišljenjem nitko ne slaže ili se slaže beznačajna manjina, nitko ga ne bi ni primijetio

Komentari 26

BA
bakulušić
21:42 23.06.2017.

ankica.bencek:, minus dva! Nije čista jedinica jer imaš i ti pravo iznijeti svoje mišljenje i, naravno, trudila si se. No, uzaludan je trud ako mišljenje nema ni glavu ni rep. A nema glavu i rep zato što ne poznaješ materiju a komentiraš. Drugi put, smireno i argumentirano, kaži što misliš. I imaj na umu da je biskup glava Crkve. I ne govori napamet nego svaka njegova riječ ima pokriće. Kao i Ivkošićeve riječi u ovom članku.

VL
Avatar Milokliz
Milokliz
10:00 24.06.2017.

Što je zemlja više u banani vrač je utjecajniji.

VL
KS
Ksantipa
16:40 23.06.2017.

Crkva nikome ne smeta, već pojedini crkveni velikodostojnici i samozvani "Mesije" koji žele svoja osobna mišljenja, svoj svjetonazor, ideologiju i filozofiju nametnuti svima, baš svima. Svi koji ne misle kao oni su neprijatelji njima i "njihovima". Tko je ovlastio biskupaa Košića da procjenjuje i evaluira demokršćanstvo, da ocjenjuje tko je dobar, a tko loš, na temelju političkog opredjeljenja dotičnog pojedinca. Zar samo na temelju članstva u HDZ-u ili nekoj drugoj "desnoj" opciji su dobri, pošteni, iskreni, istinoljubivi i pravedni ljudi? Sisak mu se crveni iz više razloga. Tu je puno posla za njega, pa bi bilo dobro da se tog posla ozbilno primi i pokaže radom i djelovanjem a ne da premijeru Plenkoviću soli pamet. Po čemu je to Stier bolji od Plenkovića?

VL
DU
Deleted user
23:48 23.06.2017.

I još jedna stvar: državni ekonomski suverenitet u svijetu meoliberalnog kapitalizma ne brane zadojeni nacionalisti, nego pametni i sposobni stručnjaci kakvi od HDZa bježe miljama daleko. To ti je Ivkošiću besplatna lekcija, iako sumnjam da si je sposoban shvatiti.

VL
AA
alan.alanh
01:36 24.06.2017.

Smeta jer 86% hrvata vjeruje da su bili adam I eva I zmija... mali nizozemci uce tri jezika u dobi od 3 godine. Nasi imaju vjeronauk u srednjoj.

VL
OD
odisej22
22:23 23.06.2017.

A ti Ivkošiću si pravi advocatus diaboli,uvijek braniš jačega. Ovdje je biskup jači; narodnim parama se karabeči na narod,bavi se politikom,nek osnuje stranku.

VL
DU
Deleted user
23:39 23.06.2017.

"Bilo bi puno poštenije da kaže kako po očekivanjima Europske unije želi HDZ učiniti što anacionalnijom strankom, jer je nacionalizam na koji se okomljuje Bruxelles opasnost za interese moćnih zemalja EU, za njihove profitere koji su po tranzicijskim zemljama, i ne samo njima, pokupovali banke, telekomunikacijske, energetske i druge tvrtke iz kojih izvlače goleme dobiti a tako i obogaćuju svoje države." Potpuno promašen argument. Nikad nisam vidio nekog HR nacionalista da se pobunio protiv prodaje državne firme strancima ili pljačke državne imovine. Njima je samo bitno da im kapa povlaštena mirovina dok se bave pločama, imenima trgova i zvijezdama petokrakama. Stranim kapitalistima takvi najviše i odgovaraju.

VL
DR
dravskimornar
07:06 24.06.2017.

Zanimljivo,Crkva je moralne vertikala.Složio bih se s tom tezom,da ne pokazuju svoju moć i raskoš u državi gdje ljudi bježe više nego u doba vladavine komunista,tamničara hrvatskog naroda,da ne voze bjesne automobile čak i u župama gdje 80% vjernika živi od socijale,da ne žive u grijehu,ali ih se ne smije prozvati,jer si odmah nevjernik,komunist,staljinist.Ivkošiću,postaće moralni kada svoje kukolje počnu javno priznavati,kada se u Hrvatskoj desi priča kao u Americi "Spotlight",kada takve pripadnike svoje izopće iz Crkve,jer za sada sve što vrijedi za običnog čovjeka,za njih ne vrijedi,već ih se skriva i podržava seljenjem u druge župe.Ivkošiću,veće ulizivanje biskupu i kardinalu dugo nisam pročitao,misliš li da će ti to donijeti milost?

VL
MA
Malenkost
09:08 24.06.2017.

"Jer, Crkva ne vlada državom, nema svoju ni vojsku ni policiju, nema svoje saborske zastupnike, nema baš nikakve izvršne vlasti i moći." Ne slazem se s ovom izerkom ili tvrdnjom. Moral i Crkva? Zasto Crkva nije i sama unutar sebee napravila Lustraciju? Od Tudmana i Suska su 1992 dobili listu crkvenjaka udbaskih suradnika, zar ne? I sto je napravio crkveni Vrh? Sutnja. Do danas nista. Priklonili se i Tudmanu u nakani Nelustracije. S tim cinom reanimiraju i revitaliziraju te reinstaliraju komunisticko-udbaske osobe i njihov narastaj te omogucavaju njihovo sveopce umrezavanje u sve politicke pore i stranke, najvece leglo jest HDZ. Taj cin Tudmana i Crkve jest definitivni prelom moralnoj kicmi hrvatskog drustva. Sve sto se danas vidi i jest , izvire iz tog Cina. Dakle Crkva govori jedno pravi drugo. Moralna Institucija zasiguro vise uopce nije.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.