Naslovnica Vijesti Svijet

Crkva bi trebala ublažiti stavove o homoseksualnosti

Katolici odlučni
11. listopada 2018. u 11:54 33 komentara 390 prikaza
Gay pride
Foto: LAURA HASANI/REUTERS/PIXSELL

Velika većina katolika želi da Crkva ublaži svoj stav o homoseksualnosti, pokazala je to anketa objavljena u srijedu. 

Papa Franjo Povijesni dogovor Papa će zaređivati biskupe u Kini

Anketa YouGov provedena je u državama s najviše katolika u svijetu, a to su Brazil, Meksiko, Kolumbija, Filipini, Sjedinjene Države, Francuska, Španjolska i Italija.

Oko 59 posto ispitanika se složilo da bi Katolička crkva "trebala ponovno razmotriti svoje učenje o LGBT pitanjima", stoji u priopćenju konferencije u Rimu.

Postotak se povećao na 65 posto kod baptističkih katolika i na 63 posto kod praktičnih katolika, pokazala je to anketa koju je pokrenula kampanja Equal Future 2018.

"Rezultati ove ankete su poziv vodstvu Katoličke crkve i njezinim članovima da promijene svoj pristup LGBT osobama", rekao je ravnatelj kampanje Tiernan Brady.

Velečasni Josip Tomić Branimir 
Pofuk Vjernici Kupske doline, pomozite svom župniku vlč. Josipu Tomiću jer Kaptol i biskupi sigurno neće

 Biskupi iz cijeloga svijeta okupili su se na sinodi od 3. do 28. listopada u Vatikanu koja ima u fokusu mlade uključujući i pitanja o tome kako se oni nose s homoseksualnim tendencijama. 

"Bio bi veliki propust da se sinoda ne osvrne na štetu koja je učinjena djeci i mladim ljudima koji su dio LGBT populacije", rekao je Brady.

U srpnju je izvješće sinode prepoznalo da lezbiljke, gay, biseksualne i transeksualne (LGBT) mlade osobe žele da Katolička crkva bude otvorenija prema njihovim potrebama. 

Međutim, teško da će biskupi mijenjati ključna crkvena učenja koja prepoznaju samo heteroseksualne brakove i koja preporučuju čednost homoseksualcima.

RECEPT ZA SAVRŠENI GRILL
Jeste li znali čemu služi daska za dimljenje: Meso s roštilja dobit će sasvim novu notu okusa

A1 izdvaja za Vas

  • Andro:

    Nemojte nam podvaljivati kojekakve naručene ankete. Stav prema jednoj takvoj neprirodnoj pojavi crkva nikada neće mjenjati.

  • kbr:

    kak da ne, još jedna naručena anketa