Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DONOSI MAX!

Cristiano Ronaldo, čovjek od 100 milijuna eura

Cristiano Ronaldo
Foto: Reuters (Ilustracija)
05.05.2014.
u 12:25

– Normalan sam čovjek kao i svi ostali. Zaplakao sam kad sam dobio dijete, ono mi najviše znači. Vi koji imate djecu znate o čemu govorim. O majci svog djeteta ne želim govoriti. Nastojim sačuvati privatnost – rekao je Ronaldo, piše Max!.

S dva je gola srušio Bayern u polufinalu Lige prvaka, a sa 16 golova u jednoj sezoni i dosadašnji Messijev rekord (14) u najcjenjenijem nogometnom klupskom natjecanju. Cristiano Ronaldo (29) time je potvrdio da je trenutačno bez premca najbolji nogometaš svijeta i opravdao svoju tržišnu cijenu od 100 milijuna eura, donosi tjednik Max!.

Njegov vječiti rival Lionel Messi ove mu sezone nije ni do koljena. Cristiano je od ove sezone i marketinški najvredniji nogometaš svijeta, a prema Googleu i druga najpoznatija muška osoba u svijetu. Ispred portugalskog nogometaša samo je američki predsjednik Barack Obama. I zato ne čudi da se u Realu prema Ronaldu odnose kao prema kralju. Daju mu godišnju plaću od 19 milijuna eura, ali i brojne bonuse od marketinga te čak 60 posto od prodaje svakog dresa s njegovim imenom. A ove će godine Ronaldo postati i sportaš s najvećim prihodima od sponzora. Od Nikea, Armanija i drugih brojnih sponzora dobit će 40 milijuna eura.

I Cristiano plače

Da je Portugalac zaista kralj, uvjerili smo se prošli tjedan u Madridu na predstavljanju Ronaldovih novih kopački za Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

U raskošnu dvoranu kraljevske palače u središtu Madrida ušao je s osiguranjem kao da dolazi najveći svjetski državnik, a pred novinare je ušao obasjan reflektorima nakon što se podigao zastor.

Praćen fanfarama, krenuo je kroz špalir od čak 320 novinara i posebnih uzvanika po zelenom tepihu. Namjestio se pred fotografe, počeo tehnicirati, a usput je i namignuo zgodnoj portugalskoj novinarki. Valjda taj njegov mig nije vidjela prelijepa Irina Šajk, koja je također došla na predstavljanje Ronaldovih novih Nikeovih kopački.

Iako uvijek drži gard “ja sam najbolji i najljepši na svijetu”, CR7 odgovorom na samo jedno pitanje pokazao je zašto je najbolji.

– Što se tiče posla kojim se bavim, moj je cilj igrati nogomet najbolje što mogu, što dulje pobjeđivati i biti najbolji. Nogomet mi je jako puno dao i tako se odnosim prema njemu. Zahvalan sam trenerima i suigračima bez kojih ne bih bio to što danas jesam. A na privatnom planu želim sebi, svojoj obitelji i cijelom svijetu puno zdravlja i sreće. Normalan sam čovjek kao i svi ostali. Zaplakao sam kad sam dobio dijete, ono mi najviše znači. Vi koji imate djecu znate o čemu govorim. O majci svog djeteta ne želim govoriti. Nastojim sačuvati privatnost, mislim da je to normalno – rekao je Ronaldo i dobio pljesak prisutnih.

A kakav je Ronaldo privatno, otkrio nam je i glavni čovjek za kopačke u Nikeu Denis Deković koji je s Cristianom razvijao nove kopačke Magista.

Hrvat prijatelj s Neymarom

– Ronaldo je vrhunski profesionalac, rekao bih konačni profesionalac. O razvoju kopačke zna gotovo kao i mi, želi uvijek znati sve do zadnjeg detalja. Svaku minutu dana provede da bi postao još bolji. Jako je motiviran da bude najbolji, neki to krivo shvate pa misle da je umišljen ili prepotentan. Nije, već jednostavno želi biti najbolji – rekao je Deković koji surađuje s najvećim nogometnim zvijezdama.

Najbolji odnos ima s Brazilcem Neymarom.

– S Neymarom se često vidim, dobri smo prijatelji. Ja živim u Portlandu, ali često putujem u Europu i gledam njegove utakmice. Jako je dobar za suradnju, a novac mu uopće nije udario u glavu. Vrlo je jednostavan i dostupan dečko, čujemo se i preko Skypea kad god zatreba – rekao je Deković.

Posebnu kopačku Deković je razvio i za Zlatana Ibrahimovića. Je li Ibrahimović arogantan i bahat kao što neki tvrde?

– Prema meni je uvijek bio korektan, uvijek smo imali super sastanke. Doduše, ima taj specifičan gard i temperament, drži do svojeg mišljenja, no ne vidim tu ništa loše. Čak mogu reći da me iznenadio nekim pitanjima koja u pravilu nisu bila vezana za neki njegov osobni interes. Recimo, pitao je koliko će stajati kopačke, hoće li roditelji koji nemaju visoka primanja moći kupiti kopačke svojoj djeci – zaključio je priču o nogometnim zvijezdama Hrvat iz Poreča koji je jedan od najvažnijih ljudi u Nikeu.

>> Kakva drama! Ronaldo u 93. minuti zabio za remi Reala protiv Valencije!

Komentara 1

BO
bosutska
14:45 05.05.2014.

Slazem se da je Ronaldo najbolji

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije