Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izvršni potpredsjednik EK
Povratak na članak

Glavni čovjek za Hrvatsku u Bruxellesu ekskluzivno otkriva hoće li kriza omesti prelazak na euro

Mogu li neočekivano visoke stope inflacije, koje se bilježe diljem svijeta i Europe, ugroziti ambiciju Hrvatske da već do proljeća sljedeće godine ispuni kriterije iz Maastrichta i od 1. siječnja 2023. postane dio eurozone? Inflacija bi, potraje li njezino divljanje, mogla dovesti do većeg troška servisiranja javnog duga. No, na tako formulirano pitanje Valdis Dombrovskis, izvršni potpredsjednik Europske komisije i praktički glavni čovjek u Bruxellesu za ocjenjivanje hrvatske spremnosti za eurozonu, u ekskluzivnom intervjuu za Večernji list daje smirujući odgovor...

Komentari 6

HD
hdzfanclub
10:21 20.10.2021.

Ako je vođa rekao da dolazi euro onda tu nema priče taman svi jeli iz kontejnera

VL
CJ
cjepljeni
09:51 20.10.2021.

Nema frke. Ima Plenkovic odgovor (citaj: izgovor) za SVE!

VL
Avatar FrancJunior
FrancJunior
11:35 20.10.2021.

Glavno je da srbijanci "napreduju" u priblizavanju EU i da nam se svima i dalje smiju!

VL
ĆA
ĆanotaKrljo
10:01 20.10.2021.

Nije nam nikakav problem što je svaku državu koja je ušla u eurozonu zadesio financijski poremećaj ! Ne zanima nas statistika jer smo mi po pelenkoviću iznimka ...

VL
UG
ugroženi
11:24 20.10.2021.

Pa da, sada više ni inflacija nije prepreka za EU. Sada se pokazuje ono što smo i prije znali a to je da je primanje u sustav eura čista politička odluka a to kako će se to odraziti na hrvatsku ekonomiju nikoga ne zanima jer će račun platiti građani.

VL
PI
Pitagora
10:18 20.10.2021.

Ma neće ništa omesti prelazak na euro šta košta da košta nas . Mene jako smeta brisanje kune. Sa eurom nećemo više biti samostalni ekonomski a time i ukupno.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.