Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
objavio ministar božinović

COVID potvrdu preuzelo više od 100.000 građana, a više od 1.7 milijuna njih ima ju pravo dobiti

Na GP Bregana demonstriran prelazak gradnice s EU digitalnom COVID potvrdom
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/2
09.06.2021.
u 10:51

Više od 1.7 milijuna osoba, čiji su podaci u nadležnim registrima, ima pravo dobiti EU digitalnu COVID potvrdu

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izvijestio je na svom Facebooku da je hrvatski nacionalni sustav za izdavanje EU digitalne COVID potvrde potvrdio je punu funkcionalnost i interoperabilnost. Više od 100 000 građana preuzelo je svoju potvrdu u samo sedam dana, napisao je ministar.

"Zahvaljujem građanima na interesu i napominjem kako više od 1.7 milijuna osoba, čiji su podaci u nadležnim registrima, ima pravo dobiti EU digitalnu COVID potvrdu. Kroz sustav korisničke podrške odgovoreno je na više od 2000 upita građana.

Provjera potvrda se provodi na graničnim prijelazima bez poteškoća i zastoja. Do sada je uspješno validirano više od 8000 EU DCP Poljske, Češke, Grčke, Danske, Bugarske, Latvije i Hrvatske, čime je potvrđena puna interoperabilnost među državama članicama.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) je pozvala Republiku Hrvatsku da prezentira razvoj, implementaciju i rezultate Hrvatskog nacionalnog sustava za izdavanje EU DCP.", napisao je Božinović.

Video: 'COVID potvrde': Provjerite kako ih možete dobiti

Ključne riječi

Komentara 1

MA
Maux
11:00 09.06.2021.

Preboljeli koji imaju samo brzi test ne mogu dobiti potvrdu. A zašto nas niste slali onda na PCR? Dno dna od zemlje!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije