Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Susret u Zagrebu

Čović čestitao Plenkoviću na početku izgradnje Pelješkog mosta

Zagreb: Susret premijera Plenkovića i člana predsjedništva Bosne i Hercegovine Čovića
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL
1/7
01.08.2018.
u 23:01

Premijer Plenković istaknuo je prednosti koje će most donijeti povezivanju Južne Dalmacije te rasterećenju prometnih gužvi na granici Hrvatske i Bosne i Hercegovine

Bosna i Hercegovina uživa punu potporu Hrvatske u euroatlantskim procesima, rekao je premijer Andrej Plenković danas u Banskim dvorima gdje je primio hrvatskog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Dragana Čovića koji je čestitao Hrvatskoj na početku izgradnje Pelješkog mosta. 

Na sastanku kojemu su nazočili potpredsjednica vlade i ministrica vanjskih poslova Marija Pejčinović Burić te Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, raspravljalo se o odnosima Hrvatske i BiH, stanju na jugoistoku Europe, suradnji dviju zemalja u područjima gospodarstva, prometa i infrastrukture i zajedničkim naporima u suzbijanju ilegalnih migracija, piše u priopćenju.

Bosna i Hercegovina kao susjedna, prijateljska i partnerska zemlja uživa potporu Hrvatske u procesu približavanja Europskoj uniji i NATO-u, istaknuo je Plenković. 

Kao temeljni preduvjet vladavine prava istaknuta je važnost institucionalne jednakopravnosti hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini sukladno načelu ravnopravnosti triju konstitutivnih naroda i legitimne zastupljenosti na svim administrativno-političkim razinama vlasti.

U vezi s nedavnim početkom radova na izgradnji Pelješkog mosta, premijer Plenković istaknuo je prednosti koje će most donijeti povezivanju Južne Dalmacije te rasterećenju prometnih gužvi na granici Hrvatske i Bosne i Hercegovine, navodi Ured premijera.

Čović je čestitao Hrvatskoj na početku izgradnje Pelješkog mosta kazavši da će se njegova puna važnost pokazati u budućnosti jer taj nadnacionalno važan projekt ne povezuje samo teritorij Hrvatske, već i područje šire regije i Europske unije.

Zagreb: Susret premijera Plenkovića i člana predsjedništva Bosne i Hercegovine Čovića
1/12

Komentara 35

Avatar Vukomerec
Vukomerec
09:27 02.08.2018.

Hrvati iz BiH podržavaju Hrvatsku u gradnji Pelješkog mosta, a policije njihovih kantona suzbijaju ilegalne migrante. Talibani iz Bošnjakistana na čelu s Bakirom rade sve suprotno.

LU
Lujo123
08:18 02.08.2018.

referendum u Neumu i stvar riješena.

AV
avim
08:57 02.08.2018.

Taj Covic jako lijepo i ugodno ,,zivotari,,na racun Hrvatske,,i njenog Naroda ,Plenkovicu ne salji lovu u Ercegovinu i ukini svaku potporu BiH neka sama izbori ulaske gdje zeli

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije