Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOBRA VIJEST NA POČETKU GRIJANJA

Ćorić: Struja i plin za kućanstva neće poskupjeti idućih nekoliko mjeseci

Zagreb: Tomislav Ćorić i Oleg Butković obratili se medijima prije sjednice Vlade
Davorin Visnjic/PIXSELL
30.09.2021.
u 10:07

Očekuje da će cijena plina biti stabilna do travnja, kada počinje i završava plinska sezona.

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić izjavio je u četvrtak prije sjednice Vlade da struja i plin za hrvatska kućanstva neće poskupjeti idućih nekoliko mjeseci te ocijenio da je to dobra vijest na početku sezone grijanja.

"Poskupljenja koja haraju Europom u segmentu kućanstava nas neće dodirnuti sljedećih nekoliko mjeseci", rekao je Ćorić.

Očekuje da će cijena plina biti stabilna do travnja, kada počinje i završava plinska sezona.

"Do 31. ožujka iduće godine ne treba očekivati rast cijene plina za kućanstva", rekao je Ćorić i dodao da je "vrlo važno da zimsku sezonu grijanja prođemo na taj način".

"Što se tiče cijene struje, u sljedećih nekoliko mjeseci također očekujemo stabilnu cijenu", istaknuo je.

"Kućanstva ovim prvih udarom neće biti pogođena", rekao je i dodao da Vlada ima "određeni prostor za manevar" te će u trenutku kad se budu određivale cijene za sljedeću godinu pratiti situaciju.

Nada se smirenju situacije koja je, kako je rekao, eskalirala proteklih nekoliko mjeseci, a posebno nekoliko zadnjih tjedana.

Kako strani radnici žive u Hrvatskoj: Sobe dijele s kolegama, a nakon posla rijetko kad gdje idu

Komentara 4

BO
bolnaistina
11:28 30.09.2021.

Božićni ili Novogodišnji poklon Ćorića, poskupljenje plina.

YO
youme123456
12:37 30.09.2021.

neće poskupjeti do prve prave zime, bravo!!

DU
Deleted user
10:13 30.09.2021.

Eto prije 20 minuta sam napisao da i plin i struja idu gore i to Čorić sada najavljuje, ali to nije ništa naspram onoga što nas čeka i nove zelene politike gdje ćemo plaćati penale za potrošnju krutih i fosilnih goriva, tako da će i drva, plin, gorivo ići abnormalno gore, biti će sve više vjetro parkova i Josipa Rimac u režiji HDZ-a te ćemo poput Danske imati najskuplju struju jer je proizvodimo iz obnovljivih izvora. Jedino rješenje su nuklearne elektrane, jeftina i čista energija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije