Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OVRHE
Povratak na članak

Ćorić odgovorio Milanoviću: Vaša Vlada gotovo ništa nije učinila za ovršene

- Mi smo u proteklih nekoliko godina učinili sve upravo da zaštitimo naše blokirane građane - kazao je ministar Ćorić komentirajući Milanovićev poziv za produljenjem moratorija na ovrhe

Komentari 12

DU
Deleted user
05:08 21.10.2020.

Ovršni zakon je bio dio pravnih obveza koje je RH morala usvojiti na pragu stupanja u EU odnosno mi smo sada u kapitalističkom sustavu, čak i u klubu bogatih kao što je EU - tamo se ne tolerira dug i "grdo" se gledaju dužnici. Međutim, mi smo još duhom u prošloj soc. samoupr. epohi gdje se stanovništvo pravilo važno jer je rata kredita spala na dvije šteke ili pak ni ne hajem za uplatnice, samo ih bacim u koš. E toga više nema - i može se sad do beskraja razvlačiti da li je bila ovakva ili onakva varijanta Ovršnog zakona, ali istinski problem je što je došlo do sudara dva svijeta - debt friendly (sklonom ulasku u dug) našeg stanovništva i krupnog kapitala, koji pak želi oplođivati svoj kapital, ne da ih svaka šuša izvara. Tako da je izlišno optuživati ovu ili onu garnituru na vlasti u RH za Ovršni zakon, kad je evidentno da bili na vlasti crveni ili plavi, dug će se morati naposljetku platiti... Ako nikako, onda ovrhom! Pokrijte se koliko "jorgan dug", kako vele u susjednoj državi i ne snivajte na tuđi račun. Gotovo je sa ogromnom inflacijom i bacanjem uplatnica u koš, ta epoha je finito.

VL
BR
Branitelj2020
05:20 21.10.2020.

HDZ je kriminanlo uhljebički kartel koji ne čini ništa dobro za građane Hrvatske ali čini dobro sebi tj. krade narodu novac gdje god stigne..

VL
NE
neboiznadzagreba2
22:30 20.10.2020.

Bivši ministar financija Ivan Šuker, bivši ministri Dražen Bošnjaković i Orsat Miljenić glavni su meštri Ovršnog zakona, a da njihove stranke HDZ i SDP nisu željeli da zakon tako izgleda, ne bi tako izgledao.

VL
Avatar Hazl113
Hazl113
08:22 21.10.2020.

Čoriću, dobro da ne pričaš o Račanovo Vladi. Dosta je izmotavanja. Više ti to ne prolazi.

VL
KO
Kokoiduhovi
08:46 21.10.2020.

I da nije, sada je to nevažno. HDZ vlada dovoljno dugo, da su mogli provesti sve kako bi pojeftinili postupak ovrhe, kako bi olakšali rješenje dugovanja. A nisu. Ni najmanje, unatoč tome što vladaju. Ako netko nije, onaj tko može, neka napravi. A HDZ nije.

VL
HE
Hecata
23:17 20.10.2020.

Čorić sanja. Šta je ova vlada učinila za ovršene?? Kome su opisali? Drpiću! Ma sram vas bilo koliko kažete. ljudi prije 10 godina digli kredit, 5 godina uredno otplaćivan kredit, došlo je do gubitka posla i voda je za trenren stigla do usta, gušiš se gubiš tlo pod nogama. Ostalo je za otplatu 60% kredita znači 60000 kn a sada sa kamatom na kamatu iznosi 153000 kn. Ma kome Čorić priča bajke?? Da se razumijemo Milanović nije trebao dopustiti takav ludi Ovršni zakon dok je bio premijer tu se slažem. Ali tvrditi da pomažu ovršenima LAŽE

VL
RI
rimac444
23:55 20.10.2020.

Slučajni sa kukulele termitima zadužio državu za 100 milijardi i još toliko opljačkali. Da institucije rade svoj posao ti b kriminalci bili iza brave

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.