Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INVESTICIJA OD 440 MILIJUNA KUNA

Ćorić obišao gradilište LNG terminala na Krku: Završetak izgradnje do kraja godine

Gradilište LNG terminala na otoku Krku
Foto: Goran Kovacic/pixsell
1/4
24.09.2020.
u 17:32

Predsjednik Uprave Plinacra Ivica Arar kazao je da se zahvaljujući dobroj pripremi i radu djelatnika Plinacra i izvođača radova, koji su često radili i u više smjena, ovaj projekt dovršava u iznimno kratkome roku.

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić u četvrtak je, prilikom obilaska gradilišta otpremnog plinovoda LNG terminala Zlobin – Omišalj izrazio zadovoljstvo da radovi teku planiranom dinamikom unatoč pandemiji bolesti Covid-19 te da se završetak izgradnje očekuje do kraja godine.

Riječ je o investiciji od 440 milijuna kuna, koja je sufinancirana sredstvima europskih fondova u iznosu od gotovo 16,5 milijuna eura. Kada LNG terminal postane operativan, bit će osigurana otprema plina s terminala.

Kako je priopćeno iz ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, u obilasku gradilišta uz ministra bili su i njegov pomoćnik Zvonimir Novak, predsjednika Uprave Plinacra Ivica Arar i članovi Uprave Darije Krstičević i Marino Zovko.

Predsjednik Uprave Plinacra Ivica Arar kazao je da se zahvaljujući dobroj pripremi i radu djelatnika Plinacra i izvođača radova, koji su često radili i u više smjena, ovaj projekt dovršava u iznimno kratkome roku.

Radovi na otpremnom plinovodu započeli su sredinom prosinca prošle godine te se istodobno odvijaju na čitavoj trasi plinovoda. U ovoj fazi gradnje gotovo sve cijevi već su zavarene, položene u rov i zatrpane. Radovi se, također, izvode i na plinskim čvorovima te blokadnim stanicama Voz i Bobuši, kaže se u priopćenju. 

Polaganjem cijevi na dno Tihog kanala kod Omišlja na Krku na dubinu od 55 metara, u kolovozu su završeni radovi i na 750 metara dugoj podmorskoj dionici plinovoda. Time je uspješno dovršen tehnički najsloženiji zahvat na izgradnji tog 16,7 kilometara dugog plinovoda, zaključuje se u priopćenju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije