Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gradonačelnik Vinkovaca

Ćorić: Mladen Karlić HDZ-ov je kandidat za ministra branitelja. Karlić: Nitko me nije kontaktirao

Pero Ćorić
Foto: Nikola Čutuk/pixsell
16.02.2016.
u 14:59

Do sutra ćemo imati sigurno imati sve zamjenike i pomoćnike što se tiče HSP-AS, najavio je Ćorić i dodao kako vremena za taktiziranja više nema

Gostujući u emisiji Studio 4 glavni tajnik HSP AS-a i član Vijeća za suradnju Pero Ćorić otkrio je ime HDZ-ovog kandidata koji bi mogao naslijediti Miju Crnoju i postati novi ministar branitelja. Riječ je o gradonačelniku Vinkovaca Mladenu Karliću.

-Znam da se sa dosta imena barata. Jedno od imena je i doktor Mladen Karlić.Čuo sam da će njega možda naši partneri iz HDZ-a kandidirati- rekao je Ćorić.

Dodao je i da se HSP AS nije miješao u tu odluku. -Mi u stranci dat ćemo potporu našim partnerima za bilo kojeg kandidata. Mi smo nekada u kampanji govorili da je to ministarstvo čak i viška, govorili smo da sve države koje su bile u ratu trebaju prava branitelja i njihovih obitelji koja proizlaze iz zakona provoditi kroz ministarstvo obrane- napomenuo je Ćorić.

Naglasio je i da vjeruje će do sutra kadrovska križaljka biti gotova. -Mi već kasnimo s kadrovskom križaljkom. Moramo već raspraviti niz zakona tako da vas uvjeravam da ćemo sutra sigurno imati sve zamjenike i pomoćnike što se tiče HSP-AS.Vremena za taktiziranje nemamo- naglasio je Ćorić.

S njegovim tvrdnjama Karlić, kako tvrdi, nije upoznat.

-To je prva informacija za mene. Mene nitko nije kontaktirao, pa niti predsjednik HDZ-a ili premijer, niti mi rekao da se razmišlja u tom smjeru. Ni s kim drugim nisam imao bilo kakvih razgovora na tu temu- rekao je Karlić.

Na novinarski upit kada bi ipak uskoro dobio jednu takvu ponudu kazao je kako svakako ima puno više ljudi koji mogu pomoći ali da bi i on vjerojatno pristao za preuzme ministarsko mjesto.

-Ako se smatra da ja kroz svoje znanje i iskustvo mogu pomoći na bilo kakav način braniteljskoj populaciji i omogućim bolji odnos prema branitelja spreman sam preuzeti zadaću. I sam sam branitelj tako da razumijem braniteljske probleme i zahtjeve- rekao je Karlić.

Današnji gradonačelnik Vinkovaca bio je pomoćnik direktora Medicinskog centra Vinkovci i šef hitne službe. Poznato je i kako je 2. svibnja 1991. godine pomagao u Borovu Selu ranjenim hrvatskim policajcima, a kasnije je obnašao i dužnost načelnika Sanitetske službe 109. Brigade HV-a. Ima i čin počasnog satnika. Treba znati i kako je Mladen Karlić gradonačelnik Vinkovaca od 1997. godine. U Slavoniji se mogu čuti i mišljenja kako bi s postavljanjem Karlića na mjesto ministra branitelja barem malo se smirile strasti u HDZ-u Vukovarsko-srijemske županije koji su nakon izbora imali veća očekivanja. 

>>Kovačić: Most nije opstruirao ništa. Ćorić: Mi u HSP AS ne umišljamo da smo mesije

>>Pero Ćorić teškim uvredama i prijetnjama na Ružu Tomašić

Komentara 17

VE
verica2
13:31 16.02.2016.

Ćorić, to je onaj gentleman koji piše lijepe poruke kolegicama?

MI
mirOSijek
16:07 16.02.2016.

čorić zna a karlića nije nitko kontaktirao ????

Avatar ČEPlN
ČEPlN
15:30 16.02.2016.

karlicu nema prigovora osim sa strane save strbca i njegovih delija

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije