Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ljutiti na savez

Conjar: Ženio bih se, ali kako da ženi obećam normalan život

'24.07.2011., Varazdin - Nogometna utakmica 1. kola Prve HNL izmedju NK Varazdin i NK Lokomotiva. Ivan Conjar Photo: Marko Jurinec/PIXSELL'
'Marko Jurinec/PIXSELL'
16.12.2012.
u 09:55

HNS je najveći krivac što klubovi koji ne ispunjavaju svoje obveze ne snose nikakvu sankciju za to. Pošteno bi bilo da nam savez sada pomogne. Pa meni dolaze popisivati imovinu, sva sreća da nisam oženjen, govori Karlo Šimek

Posljednju inicijativu Nogometnog sindikata, da nogometaši u HNL-u više ne budu obrtnici, te da im klubovi plaćaju doprinose, dečki koji su se opekli na svojoj koži apsolutno su podržali. Razgovarali smo s nekoliko igrača kojima klubovi (Varteks i Karlovac) nisu isplaćivali plaće, a istodobno su se gomilala dugovanja za doprinose. Deseci tisuća kuna dugovanja državi bivše prvoligaške igrače doveli su u gotovo bezizlaznu situaciju. Bez primanja i mogućnosti da vrate dugove.

- Sjajno bi bilo kad bi inicijativa Nogometnog sindikata uspjela. Barem da nam savez plati polovicu ili dio iznosa. Dužan sam 60 tisuća kuna i ide mi kamata cijelo vrijeme. Živim u strahu. Sva sreća da ništa ne glasi na moje ime. Karlu Šimeku su došli popisivati imovinu. Smiješno je da mi svojom imovinom odgovaramo. Dok klub nikome ništa ne odgovara. Problem je i u HNS-u koji je dopustio da dođe do toga. Nadam se da će Šimić i Jurić pokrenuti nešto. Znamo da ništa ne funkcionira u našoj državi – u dahu je referirao Ivan Conjar, bivši igrač Varteksa, te je otkrio:

– Razgovarao sam sa svojim prijateljem Antom Aračićem koji mi sugerira da tužimo Varteks. No, ne znam što će biti od toga budući da je klub promijenio ime. Uglavnom, dokumente sam predao odvjetniku. Pet godina sam bacio u vjetar, mogao sam nešto drugo raditi. Da imam normalne uvjete, već bih bio i oženjen. Nema smisla ženiti se kad ženi ne mogu priuštiti normalan život. Strah me da se opet ne dogodi slična situacija. Ne mogu razmišljati o obitelji. Tri godine sam sa zaručnicom, no morat ću čekati da se situacija promijeni – zaključio je Conjar.

Karlo Šimek duguje 50 tisuća kuna, sada igra u Zelini. Olakšavajuća mu je okolnost što je u Varaždinu bio kod kuće. Naravno, ogorčen je na vodstvo saveza.

– Oni su najveći krivci. Pošteno bi bilo da nam sada pomognu. Meni dolaze popisivati imovinu, sva sreća da nisam oženjen... – kaže Šimek.

Mario Brlečić duguje deset tisuća kuna više od Šimeka i također smatra da bi savez trebao nešto poduzeti.

– HNS bi trebao pritiskati klubove, a ne pojedince. Valjda će se nešto promijeniti. Ne znam što bi bilo da još moram skrbiti o obitelji.

Matiji Štefančiću Karlovac je ostao dužan 250 tisuća kuna, on mora državi platiti 60 tisuća kuna. Kaže:

– Ma neka nose sve, samo da me puste! Ne treba mi Karlovac dati ništa ako mi se poništi dug prema državi.

Komentara 1

FL
fliegenderstern
13:10 16.12.2012.

A nisi jedini, i ja sam završio ekonomiju..pa čekam.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije