Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MLADI Biseri međimurskih srednjoškolaca o spolnom životu i rodnim predrasudama

Coca cola sprječava trudnoću, a masturbacija izaziva bradavice

03.07.2009.
u 18:06

Onaj tko masturbira, može dobiti bradavice na rukama, masturbacija može dovesti do homoseksualnosti.

Velik nos, velik ponos
“Mokri snovi” znače da je čovjek bolestan, velik nos znači i velik penis, a ako djevojka ulije coca colu u vaginu nakon seksa, ne može zatrudnjeti!?

To su neke od izjava srednjoškolaca o kojima su na radionicama o nenasilnoj komunikaciji i aktivnom slušanju, spolu i rodu, spolnom zdravlju, spolnim bolestima i kontracepciji u Čakovcu raspravljali (i čudili se tome) mladi, vršnjački edukatori. Bisera ima još: Žene ne masturbiraju i ne mogu zatrudnjeti tijekom prvog spolnog odnosa!

Radionica koje su vodile Kristina Mlinarić i Marina Kolar iz čakovečke udruge Zora dio su zanimljiva projekta “Moj izbor je prevencija”, kojim se nastoji potaknuti mlade da uče jedni od drugih, ali i otvoriti neke tabu teme iz spolnog života te razbiti predrasude o spolu i rodu.

- Ne slažem se s tvrdnjom da su žene zadužene za odgoj djeteta. Nisu sve žene dobre majke. Na primjer, na sudu je majka uvijek u prednosti kad se odlučuje kome će pripasti dijete, a možda bi ih muž bolje odgojio i brinuo se za njih - stajalište je jednog od 56 polaznika iz pet srednjih škola, od kojih je 46 uspješno završilo obuku za vršnjačke edukatore.

Razbili su i neke od mitova, poput uvjerenja da su silovatelji nepoznati manijaci u mračnim ulicama. Često su silovatelji partneri, prijatelji, rođaci, znanci, susjedi.

Igra s kondomima
Jedan od devet muškaraca u životu doživi prisilno seksualno iskustvo, a počinitelji su uglavnom - muškarci. Jedna od radionica sastojala se od igara s kondomima. Upoznati su i s femidomom, ženskim kondomom.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije