Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kakav gaf

CNN: Australija gradi ogradu na granici sa Slovenijom

CNN
Foto: CNN
29.02.2016.
u 22:24

Ova vijest, koja je zasigurno iznenadila Slovence i Australce koji do sinoć vjerojatno nisu bili ni svjesni da graniče, brzo se proširila društvenim mrežama

U izvještaju o migrantskoj krizi i sve većim napetostima na takozvanoj balkanskoj ruti voditelji CNN-a, jedne od najpoznatijih televizijskih postaja na svijetu, svoje su gledatelje izvijestili kako je na slovenskoj zapadnoj granici počela gradnja ograde koja će usporiti priljev migranata i njihove pokušaje ilegalnog prelaska granice.

Kako je kazala voditeljica CNN-a, a to je bilo i ispisano na ekranu, ogradu na granici sa Slovenijom podiže Australija. Ova vijest, koja je zasigurno iznenadila Slovence i Australce koji do sinoć vjerojatno nisu bili ni svjesni da graniče, brzo se proširila društvenim mrežama, a neki od korisnika dali su si truda pa su uz komentare o tome kako se radi o Austriji, a ne Australiji, voditeljima i urednicima CNN-a priložili i interaktivne zemljovide kako bi ih upoznali s osnovama geografije i podučili kako su u svojem izvješću pogriješili za otprilike petnaest tisuća kilometara.

Neki korisnici društvenih mreža otišli su i korak dalje pa su CNN-u poručili da blizu Slovenije postoji i Slovačka. Čisto da znaju za ubuduće.

>> Pogledajte kakav gaf su napravili tijekom prijenosa Hrvatske i Makedonije!

Ključne riječi

Komentara 28

Avatar Idler 3
Idler 3
22:55 29.02.2016.

Hajd dobro, neki ne znaju jel Iran il Irak, a i Slovence redovito mješaju sa Slovacima >;-))

DA
dario2612
22:49 29.02.2016.

Slovenci se sele u Australiju? ajd napokon, sretan im put

Avatar 4mat
4mat
06:49 01.03.2016.

Hahaha istina kako su Ameri mutavi a još veća je tragedija kad tu vijest prenose naši mediji koji su škrti platiti pravog lektora pa im članci izgledaju kao da ih piše 6godišnjak....pravopisnih grešaka i pojedenih slova ko u priči...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije