Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAKCIJA NA PRIJAVU

CMS: U ime obitelji šikanira pravni sustav i odvlači pažnju s Povorke ponosa

Sandra Benčić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
13.06.2015.
u 17:10

"Žalosno je da posljednjih dana svjedočimo situacijama u kojima se događa da oni koji se bore za ljudska prava na kraju bivaju optuženi"

Nakon što je jutros udruga U ime obitelji objavila da je protiv Sandre Benčić iz Centra za mirovne studije (CMS) podnijela kaznenu prijavu DORH-u zbog, kako navode, "javnog poticanja na nasilje i mržnju", iz CMS-a su reagirali priopćenjem poručujući kako očekuju da će DORH prijavu odbaciti kao neutemeljenu.

"U ime obitelji podizanjem ovakvih besmislenih prijava šikanira čitav pravni sustav, budući da ovo predstavlja njihov pokušaj da skrenu pozornost s održavanja današnje Povorke ponosa u Zagrebu čiji je cilj borba protiv fašizma. Žalosno je da posljednjih dana svjedočimo situacijama u kojima se događa da oni koji se bore za ljudska prava na kraju bivaju optuženi. Napadi na aktiviste i novinare prelaze sve granice te se osuđuju u svakom uređenom društvu", navodi CMS u priopćenju, ističući dodatno da optužba dolazi u vrijeme kada je protiv gradonačelnika Milana Bandića ponovno podignuta optužnica za pogodovanje udruzi U ime obitelji.

Podsjetimo, iz U ime obitelji su rekli da Sandra Benčić "koristi medijski prostor zloupotrebljavajući slobodu govora i potiče na diskriminaciju protiv članova i podupiratelja udruge".

"Javnim pozivima da se članovima ili podupirateljima U ime obitelji uskrati pravo javnog nastupa te brojnim neistinitim tvrdnjama poput one da U ime obitelji 'zagovara oduzimanje prava jednoj skupini te da zagovara potpuno slobodno tržište i kapitalizam unutar kojeg radnička prava, jednakost na tržištu rada i prava žene nede značiti ništa' gospođa Benčić sustavno se služi govorom mržnje", naveli su u priopćenju.

>> Sandra Benčić traži da odgovora i Karamarko

Komentara 44

US
Usora110
17:30 13.06.2015.

Optuznica ima smisao: A kakvu smisao ima "parada ponosa", koja sikanira citavu naciju, sa antifasizmom: To ne mogu objasniti ni specijalisti iz Vrapca, ili se varam....

BF
brkonja fra brkati
17:50 13.06.2015.

Širitelji pederastije su promijenili taktiku,Počeli su se skrivati iza fašizma.No upravo naslov,koji kaže:"U ime obitelji šikanira pravni sustav i odvlači pažnju s Povorke ponosa ",sugerira što je pravi cilj ovih povorki.Njih ne zanimaju prava ,nego nadprava i to u sferi koja je u u našoj kulturi i tradiciji strana i neprirodna,Tko je to odlučio da homoseksualni brakovi,spadaju u ljudska prava.Možda Soroš i judeomasonerija,koji financiraju ove neoliberalne fašiste i njihove parade po našim gradovima. da ponovim,građani u državama EU i sire,žrtve su neoliberalnog korpoprativnog fašizma,kojeg nazivaju i NWO.To je udar na našu civilizaciju koja je nastala na heteroseksulnoj obitelji.

CI
cicibela
17:49 13.06.2015.

Evo, pozorno pratimo današnju Povorku ponosa u Zagrebu i nikako da shvatimo na što je ta grupica ponosna. Ako se bore protiv fašizma, bilo bi primjereno da s njima paradira i Antifašitička liga RH. Vidimo da su tolerantni, jer protiv komunizma ne protestiraju, iako su ih komunisti tamanili ko muhe. Još nisu točno precizirali koje ljudsko pravo im je ugroženo, inače bi ljudi pohrlili da im daju podršku. Recite nam Vi, gospođo Benčić, koje ljudsko pravo je ugroženo kod istospolaca?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije