Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Amerikanci na oprezu

Clinton potvrdila kako Al-Qa'ida opet prijeti New Yorku

\'US Secretary of State Hillary Clinton delivers remarks as she conducts a Town Hall meeting at the Pakistan National Council of the Arts (PNCA) in Islamabad on July 19, 2010, as she continues a 10-da
Arhivska fotografija
10.09.2011.
u 11:27

- Ovo nas ne bi trebalo iznenaditi. To je stalni podsjetnik na naš udio u borbi protiv ekstremizma, bez obzira tko ga propagirao, otkuda dolazio i tko god bio meta - rekla je Clinton

- Molimo milijune Amerikanaca, a posebice Newyorčane da budu na oprezu, da budu naše oči i uši – kazala je američka državna tajnica Hillary Clinton. Upravo je ona upozorila javnost kako iza zadnje prijetnje protiv SAD-a stoji Al-Qa'ida. Naime, zbog prijetećih informacija o novom napadu koji se priprema za 10. godišnjicu napada na WTC stanje pripravnosti u New Yorku podignuto je na najvišu razinu.

Nakon komemoracije posvećene napadu 11. rujna Clinton je rekla da je prijetnja, koju će teroristi pokušati ostvariti postavljajući bombe u automobile i kamione, kako javlja BBC, djelo radikalne grupe koja je napala SAD prije 10 godina. - Ovo nas ne bi trebalo iznenaditi. To je stalni podsjetnik na naš udio u borbi protiv ekstremizma, bez obzira tko ga propagirao, otkuda dolazio i tko god bio meta - rekla je Clinton.

Komemoracije za žrtve 11. rujna počinju danas u 12.30 sati po lokalnom vremenu dolaskom bivšeg američkog predsjednika Georgea W. Busha i trenutnog američkog podpredsjednika Joea Bidena u Shanksville u Pennsylvaniji, gdje se srušio zrakoplov s 37 putnika, među kojima su bila i četvorica terorista. Bivši predsjednik, sadašnji potpredsjednik i republikanski predsjednik Predstavničkog doma John Boehner otvorit će spomen-centra izgrađen samo nekoliko metara od mjesta pada zrakoplova.

U New Yorku će u središtu pozornosti biti vatrogasci koji su u spašavanju ljudi iz Svjetskog trgovinskog centra izgubili 343 svojih kolega. Komemoracija počinje u 14.00 sati. 

Američki predsjednik Barack Obama, koji će u nedjelju posjetiti tri mjesta na kojima su se srušila četiri oteta zrakoplova, odlučio je danas ostati u Washingtonu gdje će sa suprugom Michelle sudjelovati u volonterskoj akciji. 

>>Newyorški plavci love trojicu terorista koji planiraju novi napad

Komentara 99

OB
-obrisani-
15:18 10.09.2011.

U Alziru su vec uspostavili tranzicijsku vladu.Zna se sto slijedi. A na redu je Sirija i Iran pa potom Pakistan

Avatar kobra11
kobra11
17:24 11.09.2011.

Jadan Americki narod . Nije ni cudo sto se plasi . I ja bi se plasio kad bi ovakava bila sekretarica

Avatar babas
babas
08:31 13.09.2011.

Zašto Babaroga plaši naivne Amerikance? Narod u strahu bolje sluša!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije