Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pod pritiskom

Članu NO-a prijetili i tjerali ga da pristane na smjenu uprave

hsu, skupština, čačić, milanović (1)
Željko Hladika/24sata/PIXSELL
10.05.2012.
u 11:00

– Stranka mi je nudila mjesto člana NO-a u desetak državnih poduzeća u osječkom kraju – kaže Drago Dominić

Visoki državni dužnosnici iz AUDIO-a (Agencije za upravljanje državnom imovinom) pokušali su u tvrtku RIZ-odašiljači postaviti dvojicu članova HNS-a – Dragu Dominića u nadzorni odbor, a Roberta Hirca u upravu služeći se pri tome, kažu radnici, čak i prijetnjama!

Silili ga na kazneno djelo

"Danijel Škugor (tajnik AUDIO-a) nazvao me i tražio da hitno dođem na sastanak u AUDIO i da o tome ne obavijestim nikoga iz uprave ili NO. Erik Mohorović (ravnatelj AUDIO-a) rekao mi je da je nužno smijeniti upravu RIZ-a i od mene zatražio da potpišem dokument kojim se slažem s prijedlogom Vlade o smjenjivanju stare i imenovanju nove uprave po hitnom postupku. Braneći interese tvrtke i radnika, tom sam se zahtjevu usprotivio. Njihova uvjeravanja shvatio sam kao prijetnju", stoji u pismu koje je Radničkom vijeću tvrtke RIZ-odašiljači poslao Željko Pinturić, predstavnik radnika u NO RIZ-a.

"Sa žaljenjem i rezignacijom moramo ustvrditi da je na Pinturića izvršen bezrezervni fanatični pritisak da počini kazneno djelo", stoji u pismu koje su sindikalci RIZ-a uputili premijeru Zoranu Milanoviću 16. travnja, tri dana nakon spomenutog sastanka. 
Cijeli je slučaj za ravnatelja AUDIO-a Erika Mohorovića još nezgodniji jer se protiv njega piše prijava zbog prijetnje.

Dan nakon što su nam obećali komentar cijelog slučaja, jučer su nam iz AUDIO-a poručili da neće ništa komentirati sve dok se ne sastane Upravno vijeće kojim predsjeda Radimir Čačić. 
A zašto je sve moralo biti tako i zašto nije sazvana legalna sjednica NO na kojoj bi bila predložena nova uprava RIZ-a, objasnio nam je naš izvor iz te tvrtke:
 – Nakon što je jedan predstavnik države (koja u RIZ-u ima 64 posto dionica) lani dao ostavku, u NO su ostala samo četiri člana – dva koje je imenovala država, jedan član radnika i jedan malih dioničara. Zato je i sazvana ilegalna sjednica jer su svi znali da bi inače rezultat bio 2:2 i da nova uprava ne bi bila imenovana.

Tvrdi da je pozadina cijelog slučaja pokušaj vrha HNS-a da u RIZ-u, velikom izvozniku i vlasniku vrlo vrijednog zemljišta u središtu Zagreba, uhljebi svoja dva člana.

– Stranka mi je nudila mjesto člana nadzornog odbora u desetak državnih poduzeća u osječkom kraju. Sve sam te ponude odbio, a mjesto u NO-u RIZ-a sam prihvatio zato što ću tako često ići u Zagreb i biti blizu svih ministarstava. To je najbolji način da pomognem svojoj lokalnoj zajednici – rekao nam je Drago Dominić, HNS-ov načelnik male baranjske općine Petlovac.

Svjedokinja afere Maestro

Zagrebački haenesovac Robert Hirc nije nam želio komentirati ništa prije službenog imenovanja u upravu.
 Našem sugovorniku nije jasan ni Vladin prijedlog da predsjednica Nadzornog odbora u RIZ-u postane Vesna Čizmar koja se, kaže, "proslavila" svjedočenjem u aferi "Maestro".

– Provjerili smo je. Njezini su "papiri" čisti – tvrdi naš izvor blizak Vladi.

Komentara 24

SN
snovakor
11:37 10.05.2012.

Nije crveno, nego korumpirano ! A to je sve posljedica (kako bi ono nazvali,ono prije što je HDZ radio i vodio) onoga što je učinjeno zadnjih 22.g....a to je, da se dozvoli, da Mafija upravlja državom i da se na svakom čošku pojedinci obogaćuju i uništavaju ono što je prije godinama se stvaralo da bi se imalo !!

EN
ENTUZIJASTA
11:47 10.05.2012.

Čačić express! Sve što god diše,radi,\"monopoliše\" je njegov resor i treba njegove podobne kadrove. Sanader i Bandić su \"mlaka voda\" prema njemu! Gdje novci,tu i on!! Sram te bilo papučaru Milanoviću što pred najvećim kriminalom zatvaraš oči!

BO
bobostar
11:24 10.05.2012.

Crvenoooooooooo....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije