Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
svjetski prvaci

Članovima ŠRK-a Trakošćan naslov svjetskih viceprvaka

svjetsko (1)
presnimila Ljiljana Risek
07.12.2010.
u 13:20

Srebrne medalje u pojedinačnoj konkurenciji osvojili su Siniša Josip Pavlinić i Josip Pecigoš

   Na 6. svjetskom prvenstvu u ribolovu na pastrvskog grgeča, održanom na portugalskom jezeru Alqueva, članovi Športskog ribolovnog kluba Trakošćan iz Bednje okitili su se naslovom svjetskih viceprvaka! Njihov uspjeh još je značajniji ako se zna da su na natjecanju svjetskog ranga sudjelovali prvi put. O tome koliko su trakošćanski ribiči na jezeru Trakošćan dobro proniknuli u tajnu uspješnog lova na grgeča, govori i podatak da su u sastavu hrvatske reprezentacije bila još tri člana ŠRK Trakošćan – Željko Novak, Goran Ovčar i Mario Čenan. Osim njih, boje naše zemlje branili su i Željko Vedernjak iz ŠRD-a Ivanec, Marijan Bojćuk iz Đurđevca i Boris Leskovar iz Siska. Njihov ulazak u reprezentaciju omogućili su im rezultati što su ih u lovu na bassa postigli u šest kola hrvatske Predator bass lige. U ukupnom poretku, naša je vrsta, u konkurenciji dvanaest ekipa iz cijeloga svijeta, bila sedma.

- Ribolov nije bio nimalo lak. Dobro smo se namučili kako bismo se svakog dana vratili s najviše pet riba, koliko je bilo dopušteno po svakom čamcu – rekao je trener reprezentacije Josip Pecigoš. Dodaje da je pastrvski grgeč jedna od najpopularnijih riba za sportski ribolov, a u SAD-u zauzima kultni status – popularniji je od golfa i tenisa!

- Glavni moto natjecanja bio je No kill! (Ne ubij), što znači da se na vaganje doprema živa riba. Nakon veterinarske kontrole, ona se ponovno vraća u jezero. Ponosni smo što smo iza sebe ostavili jaku španjolsku reprezentaciju, koja je Alquevu, jezero koje se prostire na 250 četvornih kilometara, naprosto „orala“ s tri moćna čamca od 250 KS – istaknuo je kapetan Siniša Josip Pavlinić. Velik uspjeh razveselio je bednjanske ribiče, pa već planiraju sudjelovati na sljedećem prvenstvu, koje će se dogodine održati na jezeru Bolsena kod Rima.

 

Ženska ekipa ŠRK najuspješnija u Hrvatskoj

 

   Nakon što je osvojila Kup Hrvatske, ženska ekipa ŠRK-a Trakošćan nedavno je zauzela i drugo mjesto na Prvenstvu države. Time se u sveukupnom poretku probila na sam ribički vrh i okitila naslovom najuspješnije ženske ribičke ekipe u Hrvatskoj. U njenu sastavu su Sanja Oreški, Natalija Hubak i Marija Remenarić i sve tri su hrvatske reprezentativke. U prilog im ide i mladost – ekipa je najmlađa u cijeloj ligi, pa znalci trakošćanskim natjecateljicama predviđaju još bolje rezultate.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije