Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar zdravlja:

'Članovi uprave bolnica ponašali su se kao pijani milijarderi'

Rajko Ostojić
Robert Anić/PIXSELL
13.11.2012.
u 17:50

Ministar zdravlja Rajko Ostojić kazao je danas da bolnice nisu osuđene na gubitke, ali da su se neke uprave ponašale kao pijani milijarderi

Ministar zdravlja Rajko Ostojić kazao je danas da bolnice nisu osuđene na gubitke, ali da su se neke uprave ponašale kao pijani milijarderi.

Na okruglom stolu koji su organizirali Ekonomski institut Zagreb i magazin Banka stručnjakinja EIZ-a Maja Vehovec zaključila je da je ekonomska održivost bolnica upitna na temelju podataka iz analize poslovanja svih 60 javnih bolnica u prošloj godini.

"Odlaganje restrukturiranja vodi u urušavanje sustava"

– Bolnicama je potrebno hitno i promišljeno restrukturiranje jer svako daljnje odlaganje vodi u financijsko urušavanje sustava – kazala je Vehovec. No, Ostojić tvrdi da je je posljednjih mjeseci vidljiv pozitivan trend, a osobito se to odnosi na "državne kliničke bolnice gdje se bilježi trend smanjenja duga, dok su gotovo sve državne bolnice prestale generirati novi gubitak".

– Među bolnicama koje su počele poslovati pozitivno su poslovale KBC Dubrava i KBC Rijeka – kazao je Ostojić i dodao da je to dokaz da bolnice nisu osuđene na financijske gubitke već je za dugove kriv loš menadžment.

>>Rajko Ostojić: Duhanski dim ubija jednog od tri tinejdžera

Komentara 18

DU
Deleted user
18:19 13.11.2012.

Ministar zdravlja Rajko Ostojić kazao je danas da bolnice nisu osuđene na gubitke, ali da su se neke uprave ponašale kao pijani milijarderi. /* */ Ako ništa ne napravite na korekciji sustava bolnice će ili biti u gubitcima ili prenositi pacijente u naredno obračunsko razdoblje (slagati liste čekanja). Jeste li primjetili kako se od 9 mjeseca naglo ne možete naručiti nigdje i ni u jednoj bolnici na redovan specijalistički pregled (hitni se primaju ostalo ništa) prije 1.1 slijedeće godine ... Radi se o tome da bolnice imaju limitirane iznose koje mogu zaraditi, te limite se obično dosegne u 9 mjesecu (neke malo prije neke malo kasnije) nako toga liječenje pacijenata postaje trošak i bolnica ide u minus jer im HZZO-ne želi platiti ništa iznad limita.

DU
Deleted user
18:19 13.11.2012.

Dakle ministrovi pijani milijunaši su zapravoo oni ravnatelji koji nisu zabranili liječenje pacijenata nakon što se dosegao bolnički limit zarade. Ministre HZZO je parazit na sustavu (smanjite broj zaposlenih na 1/3). Optimzirajte rad bolnica i natjerajte pojedince da zarade plaću u bolnici a ne da rade kod privatnika a plaću dobivaju u bolnici. Sređenom i kontroliranom sustavu slobodno ukinete limite da se ljude može liječiti cijelu godinu a ne samo 9 mjeseci. Kad će one treće smjene koje ste obećali da bi se skupa oprema iskorištavala kako treba i smanjile liste čekanja, e moj ministre, ostavite se demagogije.

OB
-obrisani-
18:15 13.11.2012.

U jednoj takvoj i vi ste ministre bili na platnom spisku, ali ne na jednom. Znali ste, koristili i ništa osim povremenog poziranja sa tv ekrana niste ništa poduzeli. Zašto niste podržali sve one koji su pisali o korupciji u zdravstvu? Poznato vam je iznošenje novinarke SD N. Škaričić, koju ste trebali podržati i pridružiti joj se oko odlazaka na razgovore u DORH io. I sada će te mnogo toga prešutiti, jer svi oni koji bi trebali biti poimenično obznanjeni , mogu progovoriti i o vašim rabotama. Svi će te uspješno negativno odgovoriti, te i tada pravda nećče biti zadovoljena. Ovo je samo kratkotrajna afera, kao i sve nedavne. Znate da je zdravstvo leglo korupcije, kojom ste i vi zahvaćeni. Samovolja pojedinih ravnatelja bolnica je rezultat toga. Vi ste željeli političku moć, i uspjeli za sada. Biti će i nadalje isto , toga smo svi svijesni pa i vi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije