Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zapalili svijeće

Članovi skupine "Pravda za Davida" okupili se pred crkvom u Banjoj Luci

David Dragičević
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
31.12.2018.
u 20:52

U vrijeme kada su se pripadnici skupine "Pravda za Davida" okupili pred crkvom policija je budno motrila Trg Krajine kako tamo ne bi bilo prosvjednog okupljanja

Stotinjak pripadnika skupine "Pravda za Davida" u ponedjeljak navečer okupilo se pred pravoslavnom sabornom crkvom u Banjoj Luci gdje su zapalili svijeće u znak sjećanja na mladića Davida Dragičevića a s njima je bila i Suzana Radanović, Davidova majka.

Radanović i sve koji joj pružaju potporu dočela su zaključana crkvena vrata no naknadno su ona ipak otvorena pa su uspjeli ući, zapaliti svijeće i pomoliti se.

Davidova majka kazala je kako ne zna gdje je Davor Dragičević, Davidov otac, za kojim je policija raspisala tjeralicu.

"S Davorom se nisam čula, ne znam gdje je", kazala je Radanović pojašnjavajući kako ona nije zakazala nikakvo okupljanje a da su se svi oni koji su se pojavili pred crkvom na to odlučili samoinicijativno.

David Dragičević
1/8

"Ja sam došla zapaliti svijeću za svoje dijete", kazala je Radanović.

U vrijeme kada su se pripadnici skupine "Pravda za Davida" okupili pred crkvom policija je budno motrila Trg Krajine kako tamo ne bi bilo prosvjednog okupljanja.

Deseci pripadnika temeljne i interventne policije nadzirali su prilaz trgu a čak su i prolaznike koji su se približavali u skupinama od dvoje ili troje opominjali da se ne zadržavaju.

Ranije tijekom dana Policijska uprava Banja Luka izdala je zabranu održavanja bilo kakvih novih okupljanja skupine "Pravda za Davida".

Zbog napetog stanja gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić odlučio je otkazati planirani doček Nove godine na otvorenome uključujući sve najavljene koncerte.

"Prvi puta nakon rata Banja Luka će biti nijema", kazao je Radojičić ističući kako bi to trebao biti povod svima koji su za to zaduženi da napokon dovrše istragu o smrti Davida Dragičevića.

>> Prosvjed za Davida Dragičevića

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije