Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
deportirani

Članovi sekte Aum Shinrikyo napustili Crnu Goru

vinkovci uhićenje
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
28.03.2016.
u 14:48

Dobili su rok da do 28. ožujka napuste državu jer nisu imali prijavljen boravak u Crnoj Gori gdje su od 15. ožujka bili smješteni u hotelima “Perjanik” u Danilovgradu i “Ramada" u Podgorici.

Strani državljani, 55 Rusa i pet Japanaca za koje je utvrđeno da su članovi vjerske sekte Aum Shinrikyo koja je u Crnoj Gori obavljala obrede, bit će danas deportirani, pišu podgoričke Dnevne novine, pozivajući se na policijske izvore.

Dobili su rok da do 28. ožujka napuste državu jer nisu imali prijavljen boravak u Crnoj Gori gdje su od 15. ožujka bili smješteni u hotelima “Perjanik” u Danilovgradu i “Ramada" u Podgorici. 

Svi članovi te sekte imali su vidljive ozljede oko vrata i članaka, a istražitelji pretpostavljaju da su to posljedice obreda.

Crnogorska policija je, po nalogu Specijalnog državnog tužiteljstva na informativni razgovor u prošli petak privela 60 stranih državljana koje je ispitivala nekoliko sati i tada im oduzela mobitele i prijenosna računala i proslijedila na vještačenje.

U policiji ističu da će vještačenjem utvrditi s kime su i o čemu komunicirali te da će podatke razmijeniti s partnerskim službama iz svijeta, kako bi skupina koja je boravila u Crnoj Gori mogla biti pod stalnim nadzorom.

Međutim nakon saslušanja članovi su pušteni uz rješenje da do 28. ožujka napuste državu jer nisu prijavili boravak.

Sekta Aum Shinrikyo smatra se odgovornom za terorističke napade otrovnim plinom u Japanu 1995. godine, u kojima je ubijeno više od 20, a  ozlijeđeno oko 1.000 osoba.  Članovi te sekte tvrdili su za dnevnik Vijesti da oni nisu teroristi već turisti.

I crnogorski istražitelji utvrdili su da nitko od njih 60 saslušanih Rusa i Japanaca nije sudjelovao u tom napadu. Rusko veleposlanstvo u Podgorici potvrdilo je informaciju medija da je većina njihovih građana već napustila Crnu Goru.

Crnogorski dužnosnici nisu komentirali slučaj.

>>Alaviti su muslimani koji piju vino i ljevičari koji vladaju Sirijom

Komentara 1

Avatar emilsali
emilsali
16:25 28.03.2016.

Aum sekta,ma bio sam ja tamo na tom kao promotivnom razgovoru, koleginica bila pa im dala moj broj, da me kao zovnu. I odem ja, čisto da vidim šta je to i usput da mi izmere masti, metabolizam i to jer i je to uključeno u promotivni razgovor. Izmere oni mene, sve ok, brz metabolizam, par kila moram da skinem i tu ulijeće priča o proizvodu, klasično smaranje, pa ulazi momak, vadi sliku kakav je prije bio debeo, stvarno on na slici, kao smrš'o za pola godine 15 kila samo pijući to. I aj' sve to, degustacija, nije ni loše, pitam ja koliko para, kaže ova otprilike oko 40-50 eura mesečno, za početak, kasnije ako hoću još dodatno, to je do mene. Samo je bio nalevo krug i napolje iz kancelarije. Pmaterina, truju te hemijom, prodaju ti maglu i još te deru, 50 eura mesečno, ne bi da sam Rokfeler.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije