Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vukovar

Članovi SDSS-a napustili svečanu sjednicu Gradskog vijeća zbog Merčepa

tomislav merčep
Foto: Branimir Bradarić
03.05.2015.
u 14:48

U Vukovaru se obilježava Dan grada, a na svečanu sjednicu Gradskog vijeća pozvan je i Tomislav Merčep što se nije svidjelo Srđanu Milakoviću i Draganu Crnogorcu

Neposredno prije početka svečane sjednice Gradskog vijeća Vukovara, koja se održava povodom obilježavanja Dana grada, dvoranu Hrvatskog doma demonstrativno su napustili vijećnici SDSS-a, dogradonačelnik Vukovara Srđan Milaković i saborski zastupnik i predsjednik Zajedničkog vijeća općina Dragan Crnogorac. Razlog njihov napuštanja sjednice je činjenica da je među uzvanicima, u prvome redu, bio i Tomislav Merčep.

– Iako ne želimo da mi određujemo tko je pozvan u svojstvu gosta na svečanu sjednicu preko ovakvih stvari ne možemo da pređemo. Pozvan je za gosta čovjek koji je osumnjičen i sudi mu se za ratne zločine počinjene nad Srbima. Dana mu je čast od strane grada Vukovara. Ne želimo da Vukovar daje bilo kome mjesta u tom prostoru pogotovo što se radi o čovjeku optuženome za ubojstvo pripadnika naše zajednice. Taj sudski proces godinama traje – rekao je Crnogorac komentirajući napuštanje sjednice. Dodao je da su dvoranu napustili nakon što su zauzeli svoja mjesta i u trenutku kada su vidjeli da je u dvoranu ušao i Merčep.

– Mi nemamo što da radimo u takvom društvu. Krajnje je nedolično od strane grada Vukovara da se pozivaju za gosta osobe koje su osumnjičene za ratne zločine – istakao je Crnogorac.

'Spriječit ćemo postavljanje dvojezičnih ploča'

Podjelom priznanja zaslužnim građanima i ustanovama te prisjećanjem na učinjeno u proteklih godinu dana danas je održana svečana sjednica Gradskog vijeća Vukovara s kojoj je obilježen i Dan grada Vukovara. Govoreći pred brojnim gostima gradonačelnik Vukovara Ivan Penava rekao je kako se gradske vlasti fokusiraju na budućnost i sadašnjost.

– Svjedočimo masovnom egzodusu iz Vukovara kao i cijele Hrvatske. Svjedoci smo i teškog gospodarskog trenutka što je rezultat loših poteza u prošlosti. Međutim, možemo reći kako u gradu, proteklih mjeseci, imamo otvorene tri nove proizvodne tvrtke koje će zaposliti 200-ak građana. To su neki prvi vjesnici proljeća, prve lastavice koje govore da će biti bolje. Želimo lijep i jak Vukovar kakav svi poznajemo i želimo, rekao je Penava. Dodao je da će gradske vlasti poduzeti maksimalne napore i uložiti sve resurse u smjeru oporavka i razvoja gospodarstva jer je proizvodnja osnova svega. Nazočnima se obratio i predsjednik Gradskoga vijeća Igor Gavrić koji je rekao da je zadovoljan napretkom i do sada učinjenim ali i kako je nezadovoljan odnosom Vlade koja je u Vukovar „bacila nekoliko otrovnih strelica kakva je i uvođenje dvojezičnosti“.

– Ispoštovat ćemo odluku Ustavnoga suda RH i spriječiti postavljanje dvojezičnih ploča. On u Vukovaru nisu nikada bile niti će ikada biti, istakao je Gavrić. Ovom prilikom podijeljene su i nagrade za životno djelo zaslužnim građanima. Ovogodišnji dobitnici su Vesna Bosanac, Zdravko Dvojković, Radwan Joukhadar i Alica Wertheimer – Baletić. Dodijeljene su i Plakete i Medalje grada Vukovara. Uz brojne Vukovarce, predstavnike javnoga života, svečanoj sjednici nazočio je i potpredsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner, počasni građani Vukovara Vladimir Šeks, Vesna Škare Ožbolt i Ivica Vrkić, saborski zastupnik Zvonko Milas, župan Božo Galić, Ruža Tomašić, zapovjednici obrane grada Branko Borković i Tomislav Merčep… Prije sjednice Gradskoga vijeća položeni su vijenci na Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskoga rata, održana je svečana sveta misa te otkrivena spomen bista francuskog dragovoljca Jeana – Michel Nicoliera koji je ubijen na ovčari 1991. godine. Program obilježavanja Dana grada Vukovara traje sve do nedjelje 10. svibnja.

Komentara 110

IN
inbox
15:28 03.05.2015.

i bolje im je da su otišli. nemaju oni tu šta tražiti. merčep sve najbolje ti želim, a ovi nek idu u svoju državu preko dunava

Avatar Slito
Slito
15:34 03.05.2015.

Smeta Mercep (osumnjicen a jos neosudjen) da je pozvan, a nesmeta im da silovatelji Hrvatskih zena nose odoru Hrvatske policije i slobodno secu ulicamaVukovara i smiju se u lice svojim zrtvama. To njih nimalo ne smeta! Pitam se sta suu oni i koga oni tu predstavljaju? Po mom misljenju;.. neprijatelji Hrvatske drzave i svega Hrvatskog. Trebalo bi im otvoreno i bez ikakvog ustezanja reci;..ako ne priznaju Hrvatsku, onda se mogu osjecati samo kao "gosti", kako im rece Ruza Tomasic.

L0
luena 01
15:43 03.05.2015.

Ma daj ,napusti sjednicu gradskog Vijeca jer je Mercep tamo ,a sto cemo sa onima koji su abolirani i secu slobodno po Vukovaru ,vasima? Ti vam ne smetaju iako ih se tereti ,nek su svjedoci iskazali i opet nikom nistata nemojmo ih dirati da se nebi nasli i osjecali ugrozenima ,kod vas nikad nista novoga uvijek ista candra.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije