Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
upute s vrha

Članovi HDZ-a moraju premijerki poslati 220 tisuća pisama potpore!

'12.05.2010., Kazaliste Marina Drzica, Dubrovnik - Premijerka Jadranka Kosor za govornicom na svecanoj sjednici povodom dana Dubrovacko - Neretvanske zupanije. Photo: Grgo Jelavic/PIXSELL'
'Grgo Jelavic/PIXSELL'
28.02.2011.
u 08:10

Očekuje 220 tisuća pisama, a mnogi hadezeovci ne žele pisati pisma, svjesni da će to ispasti kontraproduktivno jer će ih javnost u najmanju ruku ismijati

U svojim pismima hvalite projekte i poteze koje poduzima Vlada RH, a pritom ističite premijerkine napore. Adresirajte ih na Markov trg. Trebaju pisati članovi stranke, ali i simpatizeri, građani, očekuje se minimalno 220 tisuća pisama kojima će se anulirati Lesarove nepune 62 tisuće potpisa.

Već dvadesetak dana traje prikupljanje pisama članova simpatizera i ostalih građana HDZ-a koja su oni dužni poslati na adresu predsjednice Vlade i HDZ-a Jadranke Kosor, na Markov trg. Kako doznajemo od nekoliko nezadovoljnih članova HDZ-a iz sjevernog dijela Hrvatske, koji nisu željeli napisati takvo pismo, ta se ideja rodila na sastanku županijskih organizacija HDZ-a.

Budući da je predsjednik Hrvatskih laburista Dragutin Lesar pozvao građane da pošalju pisma predsjednici Vlade i, kao što je poznato, skupio je više od 61 tisuću potpisa, cilj je HDZ-a skupiti najmanje 220 tisuća pisama, koliko je i članova HDZ-a.

Angažman na terenu

Prema informacijama koje imamo, iz središnjice HDZ-a poslani su napuci predsjednicima gradskih, općinskih i županijskih organizacija HDZ-a s jasnim uputama kako pismo upućeno premijerki treba izgledati. To je zamišljeno kao pismo potpore i cilj mu je anulirati Lesarovu ideju. Predsjednici pojedinih organizacija HDZ-a na terenu dužni su angažirati svoje članstvo i u pismima hvaliti napore Vlade, a u prvom redu predsjednice HDZ-a.

Među članstvom HDZ-a ta inicijativa nije baš najbolje prihvaćena pa se tako iz Vlade ne čuje koliki je broj pisama do sada stigao na adresu premijerke Kosor, odnosno u Banske dvore. Kako bi se prikrila prava ideja, čelnicima lokalnih organizacija HDZ-a dani su napuci da se pokuša angažirati i ljude koji simpatiziraju tu stranku, kao i obične građane. Međutim, kako doznajemo od nekoliko tih čelnika, poprilično je teško pronaći ljude koji su spremni hvaliti napore Vlade. Navodno su i hadezeovci svjesni toga da su takva pisma kontraproduktivna i da će u očima javnosti u najmanju ruku biti ismijani.

Prvo rejting

Jedan od spomenutih čelnika kazao nam je kako mu je neugodno doći pred članove i moliti ih da potpišu pismo jer teško je naći toliko dobrih projekata u pojedinim lokalnim sredinama u kojima bi se mogli udariti hvalospjevi Vladi i premijerki za učinjeno. Brojni hadezeovci smatraju da moraju učiniti mnogo važnije stvari kako bi popravili rejting vladajuće stranke koja je načeta brojnim aferama i čiji su nekad najviši dužnosnici u hrvatskim i inozemnim zatvorima.

Komentara 932

OB
-obrisani-
17:35 28.02.2011.

naredba iz CK HDZ....ili pisi ili crkni

OB
-obrisani-
17:40 28.02.2011.

a di su nam jadezeovci?...mirno na forumu...pisu,pisu

DU
Deleted user
17:35 28.02.2011.

Alo narode , pošto ja brzo pišem interesuju me dve stvari: 1. Koliko se plaća po pismu ? 2. Može li i na ćirilici da se piše ? Hvala lijepa unapred :)))))))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije