Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
napad na srbe

Članice Vijeća sigurnosti podijeljene oko kosovske situacije

\'29.07.2011., Mitrovica, Kosovo, - Albanci na sjeveru Kosova odsjeceni su od ostatka zemlje zbog srpskih barikada na regionalnim prometnicama. Zubca, barikada u cijoj blizini ubijen kosovski specijal
\'Anto Magzan/PIXSELL
18.07.2012.
u 08:25

Predstavnici Washingtona, Londona i Pariza ocijenili su da se ne zna jesu li su najnoviji napadi na Srbe etnički motivirani i da je riječ o izoliranim izgredima, dok su Moskva i Peking te napade vidjeli kao atake na srpsko stanovništvo

Vijeće sigurnosti UN raspravljao je sinoć, iza zatvorenih vrata, o stanju na Kosovu i navodnim, nedavnim posjetima sirijskih pobunjenika i predstavnika novih libijskih vlasti Prištini, prenose mediji u Srbiji.

No, kako Tanjug doznaje iz krugova bliskih Vijeću sigurnosti, pozicije veleposlanika zapadnih država, s jedne, i Rusije i Kine s druge strane, ostale su podijeljene kada je riječ o motivima napada na Srbe jer su "predstavnici Washingtona, Londona i Pariza ocijenili da se ne zna jesu li su najnoviji napadi etnički motivirani i da je riječ o izoliranim izgredima, dok su Moskva i Peking te napade vidjeli kao atake na srpsko stanovništvo".

Svi su ipak osudili najnovije napade. Visoki dužnosnik UN, kako prenosi RTS, rekao je diplomatima na East Riveru kako ne zna tko je ubio dvoje Srba na Kosovu, a o "posjetu sirijskih pobunjenika Prištini obaviješten je samo iz novinskih članaka".

Ključne riječi

Komentara 16

DZ
dzukaficuka
08:52 18.07.2012.

Ma to Srbi sami sebe napadaju kao i 2000 godine ti Srbi su nevin narod kao i uvijek.Da su slusali 1918 Francuze sad bi cela EX YU bila Srbska ali oni slusali Karadoku Kraljevina i u Materinu.Ludi narod jos ludi ti njihovi politicari.

OB
-obrisani-
09:44 18.07.2012.

Najbolje je da se svi srbi isele u Južnu Srbiju i biti će mira. Traktore pali i lagano po cesti poć.

OB
-obrisani-
08:50 18.07.2012.

podjeljenje, nepodjeljenje, isto mislile, ne sdlagale se ni o cemu ili u svemu misle i slazu se-ne znaci nista, 1.9.2012 je pred vratima srbije-zivio 1.9.2012, he he he oni kajs e bave "vanjskom politikom" znadu o cemus e dela a ostali ne moraju niti znati ako nisu skolovani.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije