Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon uhićenja

Člana Predsjedništva HSS-a Ivana Kolara čeka suspenzija

kolar
Robert Anić/24sata
06.05.2010.
u 16:57

No sudeći po stavovima nekolicine čelnika HSS-a, s kojima smo kontaktirali, oni nisu skloni Kolarovo uhićenje gledati kroz prizmu izjednačavanja "krivnje" među strankama za korupciju.

Člana Predsjedništva HSS-a Ivana Kolara čeka suspenzija nakon što je uhićen u svojoj kući u Molvama kod Đurđevca zbog sumnje da je malverzacijama Molve oštetio za nekoliko milijuna kuna, zbog čega je zadržan mjesec dana u pritvoru u Remetincu. O suspenziji će raspravljati Predsjedništvo te stranke sljedeći tjedan, a kako doznajemo, sjednica još nije sazvana.

No sudeći po stavovima nekolicine čelnika HSS-a, s kojima smo kontaktirali, oni nisu skloni Kolarovo uhićenje gledati kroz prizmu izjednačavanja "krivnje" među strankama za korupciju. Naime, samo iz užeg vodstva HSP-a neki dužnosnik nije procesuiran, uhićen, osuđen ili ga istražuje USKOK zadnjih mjeseci, otkako je premijerka Jadranka Kosor objavila nultu toleranciju na korupciju. U toj borbi, podsjetimo, protiv trojice gradonačelnika iz redova SDP-a podizane su kaznene prijave, u međuvremenu su nepravomoćno osuđeni na godinu dana zatvora zbog afere "nanbudo", u kojoj se glavni tajnik HNS-a tereti da si je pribavio više od 9,5 milijuna kuna na nezakonitoj prodaji gradskog zemljišta.

I bivši HDZ-ov član Predsjedništva je u Remetincu zbog kupnje dionica TD-a Podravka te kreditiranja i poslovnog odnosa između Podravke, MOL-a i OTP banke, a donedavni rizničar te stranke je pod istragom USKOK-a zbog nezakonitog posredovanja. Najnoviji slučaj je onaj Kerumove sestre Nevenke Bačić, predsjednice Gradskog vijeća Splita, koju također istražuje USKOK.

Komentara 1

MM
Mladen Miletić
17:18 06.05.2010.

Sam o ne sa državom surađivati ili neke biznise probati jel stalno otkrivaju nove lopine i koji automatski dovedu sve na metu i lako se postaje sukrivac ako se sa njima surađiva ! Mogli bi neki pomisliti da nije tako !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije