Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slučajnost?

Član Podravkine uprave M. Pucar družio se s D. Polančecom

'pucar_zvm_pod_260811'
Foto: ''
1/3
30.08.2011.
u 22:00

Šef uprave 
koprivničke kompanije Miroslav Vitković poludio je zbog sastanka

Svatko može biti svjedok u sudskome postupku koji traje, pa bi bilo poželjno izbjegavati susrete s optuženicima - komentirao je jučer Ljubo Jurčić, šef Podravkina Nadzornog odbora, to što su Marin Pucar, član Podravkine uprave, i Damir Polančec, bivši potpredsjednik Vlade te prvooptuženi u aferi Spice, prekjučer poslijepodne razgovarali na terasi jednog koprivničkog kafića.

Moguće sankcije

Taj susret kompromitiraju već poznate činjenice o tome kako je Polančec suoptužen da je Podravku oštetio za više od 400 milijuna kuna te da je kompanija i protiv njega podnijela zahtjev za naknadu te štete. Osim toga, njih su dvojica razgovarala oči u oči samo tri dana nakon što su u Budimpešti održani pregovori između Podravke i mađarske banke OTP o višemilijunskome sporu koji je proistekao upravo iz operacije Spice.

Jesu li Pucar i Polančec u privatnom razgovoru spomenuli i te teme, ne zna se.

- NO će raspravljati o susretu između Pucara i Polančeca potegne li Podravkina uprava to pitanje. Sankcija bi moglo biti pokaže li se da je nanesena šteta kompaniji ili je možda otkrivena poslovna tajna - izjavio je Jurčić.

Samo dvije minute

Doznaje se da je Miroslav Vitković, šef uprave koprivničke kompanije, poludio kad je čuo s kime se sastao njegov kolega. Takva reakcija ne čudi s obzirom na to da se uskoro nastavlja proces za aferu Spice, a Vitković je bitan svjedok protiv Polančeca.

Također se zna da je bivši potpredsjednik Vlade bio angažirao privatnog detektiva kako bi pronašao nešto kompromitirajuće protiv šefa Podravkine uprave. Odnosi njih dvojice bili su daleko od idiličnih i u doba kad su obojica sjedila u poslovodstvu koprivničke prehrambene kompanije.

- Riječ je o sasvim slučajnom susretu koji je trajao nepune dvije minute te niti u jednom trenutku nije bilo riječi o bilo kakvim temama vezanima uz Podravku - poručio je jučer Pucar.

Odlukom da se u javnosti pokaže u društvu bivšeg potpredsjednika Vlade dodatno je zakomplicirao svoju poziciju u vodstvu koprivničke kompanije. Sredinom rujna počinje mu suđenje zbog prometne nesreće koju je izazvao potkraj travnja prošle godine, a u kojoj su poginula dvojica muškaraca. Pucaru prijeti između šest mjeseci i pet godina zatvorske kazne.

Komentara 17

MA
maklin
22:13 30.08.2011.

Sve je to bezveze, samo se sve odugovlači da narodu postane dosadno i onda svi slobodno zbog neke tehničke greške... Pravosuđe dajte više stavite cjenik koliko se treba šta platiti da znamo, zašto puštate ljude da čekaju suđenja više od 20 godina.... stavi cjenik koliko košta presuda, usluge suca itd... i idemo rješavati... kao da narod nezna za \"plavu kuvertu\", šta mislite da je narod glup ako su oni u DORH-u toliko mutavi da ništa ne vide godinama i godinama.....

Avatar tkozna
tkozna
22:25 30.08.2011.

Ovdje se već zna tko je kriv i tko će biti osudjen i tko sa kim ne smije biti. Zna se , sve se zna! Samo se ne zna onaj mali prst koliko je odmjerio kaznu. A krivci neki su kažnjeni a neki se ljute što se sa kažnjenima još razgovara.(U strahu su velike oči)

OB
-obrisani-
22:22 30.08.2011.

Dosta je reći HDZe banda,koja ima debelu zaštitu Bajića .....iz represivnog sustava.Fuj !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije