Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PONIŽAVALA JU

Čistačica na odlasku u mirovinu očitala bukvicu šefici, pismo postalo viralni hit

Pixabay
03.05.2021.
u 16:10

- Zbog ovoga volim svoju majku. Radila je kao čistačica 35 godina i danas je odlučila stati na kraj - napisala je njezina kćer.

Žena koja je 35 godina svog života radila kao čistačica, zadivila je britansku javnost nakon što je u medije dospjelo pismo koje je na odlasku ostavila svojoj šefici koja ju je maltretirala na radnom mjestu.

Žena, koja je odlučila ostati anonimna, odlučila je zadnji dan prije odlaska u mirovinu svojoj šefici otvoreno reći da bi se prema zaposlenicima trebala odnositi s više poštovanja. Pismo je ubrzo postalo viralni hit na društvenim mrežama.

- Pozdrav moje dame, sutra će biti moj zadnji radni dan u HSBC. Pripremila sam materijale za čišćenje za kolegicu koja će me zamijeniti. Odlazim nakon što ste se šefice odnosili agresivno i okrutno prema meni. To je samo odraz vašeg karaktera. Želim da zapamtite sljedeće: U svijetu u kojem možete biti bilo tko, budite pristojni - stoji u pismu, koje prenosi Mirror.

Pismo je podijelila njezina kći uz poruku:

- Zbog ovoga volim svoju majku. Radila je kao čistačica 35 godina i danas je odlučila stati na kraj groznom poslodavcu i svima pokazati kakva je. Uživaj u mirovini - napisala je njezina kćer.

Više od 135 tisuća ljudi lajkalo je njezinu objavu, a mnogi su podijelili slična iskustva.

- Bravo za nju! Moj tata je 30 godina radio kao domar u školi i trpio poniženja od drugih kolega - komentirala je jedna žena.

- Odgojena sam u obitelji u kojoj su me učili da je svaki posao vrijedan poštovanja. Bio netko čistač ili vlasnik nekog poduzeća, svejedno, svi su oni jednako vrijedni i zaslužuju biti tretirani s poštovanjem. Bravo za tvoju mamu! - komentirala je druga žena.

Ključne riječi

Komentara 3

KR
Korisnik.ri
23:16 03.05.2021.

Ovo je univerzalna poruka za 90% poslodavaca u HR. Kojem god bi sefu ovo pismo ostavili ili poslodavcu, ne biste pogriješili. Možda ih 10 % ne zaslužuje ovo pism9.

Avatar messerschmidt
messerschmidt
13:59 04.05.2021.

I? Kolika joj je penzija?

MP
Mali Pero
16:47 03.05.2021.

Ha-ha-ha !!! Priča je individualna. Osobno mi niti jedan posao nije za podcjenjivanje niti omalovažavanje. Ali. Ako Vam kažem iz osobnog iskustva ... da to NE MORA , ali može, biti tako vjerujte da MOŽE. "Predskazanje" da se "čuvam" te STRUKTURE mi je olakšalo život, jer sam IZBJEGAO zamke podništavanja (s moje strane) i zloupotrijebe potencijalnog toga sa DRUGE strane. I znate. Taj posao / rad je od DJELATNOSTI do djelatnosti nezamislivo različit. Bio sam u "strukturi" gdje je taj "rad" bio NAJBOLJE plaćen u cijeloj "firmi" ... uključno "dišu". Kako ??? Jednostavno. Primanje /plaća u satu provedenom na radu ... !!! Ali bio i tamo ... gdje je u 8 sati rada OSTAJALA u posljednja 2 sata SAMA gospođa o kojoj je riječ.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije