Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nalaz inspekcije

Čistačica bjelovarske bolnice: Drago mi je da sada svi znaju da sam govorila istinu

lidija mraz
Foto: Darko Marčinković
12.09.2014.
u 23:16

Lidiji Mraz, spremačici bjelovarske Opće bolnice, nakon što je asistirala na operaciji te se ozlijedila, laknulo je nakon nalaza inspekcije Ministarstva zdravlja

– Drago mi je da sada svi znaju da sam govorila istinu, to mi je bilo najvažnije – kazala je Lidija Mraz, spremačica bjelovarske Opće bolnice, komentirajući danas nalaz inspekcije Ministarstva zdravlja i izjavu ministra Varge iz kojih je postalo jasno da je bila u pravu što se žalila na okolnosti nedopustivog sudjelovanja u operativnom zahvatu.

Zbog stresa zdravlje joj se pogoršalo, no medicinsku pomoć morala je zatražiti u bolnici u Virovitici, gdje smo je jučer zatekli na odjelu psihijatrije. – Žalosno, ali zbog utjecaja sanacijskog upravitelja i članova Uprave bolnice nisam mogla dobiti adekvatnu medicinsku pomoć u bjelovarskoj bolnici. Liječnici i sestre su pod strašnim pritiskom pa mi je liječnik preporučio da pomoć potražim u virovitičkoj bolnici – pojasnila je Mraz dodajući da je zadržana na liječenju zbog teškog psihičkog stanja i problema s depresijom i dijabetesom. Pozdravljajući nalaz inspekcije u kojem se preporučuje i smjena sanacijskog upravitelja bjelovarske bolnice, odvjetnik Vladimir Gredelj je ustvrdio da je ovakva odluka važna ne samo za Lidiju Mraz jer u njoj se šalje jasna poruka da i mali čovjek može pobijediti u borbi s velikim igračima.

S čistačicama se ne može mesti pod

– Ovom pobjedom Lidija Mraz je poručila da se s čistačicama ne može mesti pod – kazao je Gredelj.

Protiv dr. Stjepana Grabovca, sanacijskog upravitelja, podnio je kaznenu prijavu zbog dva kaznena djela - trgovanja utjecajem i krivotvorenja dokumenata. Gredelj tvrdi da imaju saznanja da je Grabovac vršio pritisak na liječnicu opće prakse,  dok su njegovi suradnici spriječili terapiju Lidiji Mraz na psihijatriji. Nadalje tvrdi da je Grabovac u očitovanju ministarstvu krivotvorio povijest bolesti L. Mraz izostavljajući dio sadržaja koji je bitan za stjecanje cjelokupne slike o njezinu zdravstvenom stanju. Sam Grabovac nije odgovarao na telefonske pozive. Gredelj je novinarima jučer otkrio još jedan, kako tvrdi, skandalozan detalj. Iz bjelovarske Ispostave HZZO-a stiglo je rješenje kojim se Lidiji Mraz trauma koju je zadobila ne priznaje kao ozljeda na radu te joj se uskraćuje pravo iz obveznog zdravstvenog osiguranja.

– Ovakvo rješenje mogla je potpisati samo nemoralna osoba – komentirao je Gredelj najavljujući da će tražiti smjenu odgovorne osobe u HZZO-u. Iz središnjice HZZO-a, međutim, stižu pomirljiviji tonovi. Koristili su, kažu, raspoloživu medicinsku dokumentaciju, temeljem koje ozljeda na radu nije priznata u prvom stupnju.

– Gospođa Mraz, naravno, ima puno pravo uložiti žalbu i po potrebi dopuniti svoju medicinsku dokumentaciju ako nije bila cjelovita, a HZZO će u drugom stupnju također još jednom dobro pregledati pravila i dostavljenu dokumentaciju, te revidirati odluku – poručuju iz HZZO-a.

>>'Kad sam vidjela da je dr. skalpelom zarezao pacijenta, obuzela me nesvjestica'

>>Čistačica govorila istinu, upravitelju bolnice prijeti smjena

>>Gredeljev dokaz: Spremačica na operaciji na fotografiji iz 2004.

Komentara 55

ST
strsljen2013
09:06 13.09.2014.

Što pljujete po jadnoj ženi. Odvjetnici i psihijatri su nešto sasvim uobičajeno na zapadu a što smo dobili. Tražili smo dobili smo. I treba ih tužiti sve redom. Tako se to radi u EU.

CV
CENZURIRANO_VL
01:54 13.09.2014.

Čistačica NIJE medicinsko osoblje i nema šta tražiti tijekom operacije tamo. Njezina najveća odgovornost bi trebala biti temeljito počistiti i dezinficirati operacijsku salu. Njena netemeljitost može za pacjenta značiti MRSA-u i ostale bolesti. Ali isto tako ne može biti prisutna za vrijeme operacije. Očito je da u tome ima prste sanacijski upravitelj. Ta Ostojićeva ideja sa tsanacijskim/političkim upraviteljima je skupo koštala hrvatsko zdravstvo.

NV
novo vriijeme
23:41 12.09.2014.

što dulje u bolničkom krevetu, bolja odšteta na račun bolnice i pacijenata

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije