Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INCIDENT

Ćirilični plakati stigli iz HDZ-ove predizborne tiskare?!

cirilica
M.Šantoši/Pixsell
05.12.2011.
u 12:31

Državno izborno povjerenstvo ocijenilo je da se radi o povredi prava SDP-a, pa su plakati skinuti

Slatina – Za burnoga predizbornog vremena na području Virovitičko-podravske županije dogodio se samo jedan incident vezan uz lijepljenje plakata. Na dan izborne šutnje, u petak oko 23.55 sati, na Trgu sv. Josipa u Slatini dogodio se verbalni sukob između Z. P. (30) iz Slatine i I. V. (34) iz Slatine.

Mladi hadezeovac lijepio, a esdepeovac kidao ćirilične plakate

Prema policijskim podacima utvrđeno je da je Z. P. lijepio plakate s ćiriličnim natpisima i logom SKH – Stranke demokratskih promjena, na kojima je pisalo: ' Za mir, sretan život u suverenoj i demokratskoj Hrvatskoj', te 'SKH Stranka demokratskih promjena". Iza njega išao je I. V. koji je iste plakate trgao govoreći kako se postavljanjem ćiriličnih plakata vrijeđa njegova stranačka pripadnost.

Po zahtjevu DIP-a nesvakidašnje plakate uklonili

Policija u tom incidentu nije pronašla bilo kakvo prekršajno ili kazneno djelo, ali je o slučaju obavijestila Državno izborno povjerenstvo koje je priopćenjem reagiralo na takvo ponašanje te potvrdilo da se radi o nedopuštenom korištenju loga SKH, koji je korišten u parlamentarnim izborima 1990. godine, te da se birači njima dovode u zabludu. Takvu je pojavu DIP ocijenio povredom prava SDP-a na izborima za zastupnike u Hrvatski sabor zatraživši od Gradskoga izbornog povjerenstva u Slatini uklanjanje ćiriličnih plakata. Doznajemo da su tehnički članovi Gradskoga izbornog povjerenstva uklonili plakate s ćiriličnim natpisima, a na SDP-u, kao oštećenoj strani ostaje poduzimanje daljnjih pravnih mjera u cilju mogućeg kažnjavanja počinitelja. Plakati s ćiriličnim natpisima postavljeni su i u drugim mjestima Virovitičko-podravske županije, a činjenica da je te plakate u Slatini lijepio član HDZ-a govori o mogućnosti da su plakati stigli iz HDZ-ove predizborne tiskare.

Ključne riječi

Komentara 6

BC
black_crow
13:02 05.12.2011.

Zakaj vi urednici ne javite seoskim novinarima da su izbori gotovi i da nema više potrebe sotonizirati hdz? Jadno!

HO
Hortator
13:51 05.12.2011.

Šta ne treba .... za ono što su napravili hrvatskoj i njenim građanima treba im suditi za veleizdaju hrvatskog naroda. i osuditi na višegodišnje robije. Plječku i korupciju ne tzreba nikad zaboraviti ni te ljude koji se predstavljaju domoljubima a a onda pokradu vlastiti narod i unište mu budućnost. Mislim da gubitak izbora ne treba biti kraj nego početak razračunavanja sa bandom. I to ne treba nikad zaboraviti..................

C1
c11dugi
14:31 05.12.2011.

Evo jos jedan novinarski spin. Najbitnije je lazno u naslov staviti da su plakati dosli iz HDZove tiskare i lijepo se ograditi uptnicima. Zakljucak za to je izveden iz toga da je plakate lijepio HDZovac. Vecernji je kao i Jutarnjii sramno cijelo vrijeme drukao za kukuriku. Posao novinara i novina je informacija, a ne vodjenje kampanje za pojedine stranke.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije