Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIJE BAŠ ORIGINALNA IDEJA?

Čini se da su spinneri postojali puno prije nego što bi si mogli zamisliti

Fidget Spinner
Foto: DPA/PIXSELL
1/8
02.08.2017.
u 11:20

Urednica Wireda objavila je na Twitteru fotografiju iz muzeja gdje je izložen primjerak igračke napravljene između 2000. i 1800. godine prije Krista.

Gotovo da nema djeteta koje danas po rukama ne okreće fidget spinner, igračku koja se u vrlo kratkom roku proširila svijetom.

Napravica koju možete vrtjeti s prstima navodno je namijenjena ljudima koji imaju poremećaj u koncentraciji. Spinner bi im trebao pomoći da se fokusiraju, no upitno je koliko je to korisno. Ipak, činjenica je da je ta mala igračka našla put do ruku velikog broja djece.

No, koliko je to zapravo originalna ideja? Čini se da su spinneri postojali puno prije nego što bi si mogli zamisliti. Urednica Wireda objavila je na Twitteru fotografiju iz muzeja gdje je izložen primjerak igračke napravljene između 2000. i 1800. godine prije Krista.

Na fotografiji se vidi rotirajuća igračka s glavama životinja. Igračka također ima tri kraka, no za razliku od modernih fidget spinnera, ova je igračka napravljena od gline i dolazi iz Iraka.

Fidget Spinner
1/8
Ključne riječi

Komentara 2

Avatar davcro
davcro
11:30 02.08.2017.

Ti spinneri su jedna obična glupost

DU
Deleted user
12:29 02.08.2017.

Ova igračka sve govori koliko današnja djeca zatupljena i bez mašte kada ih ovakva jedna glupost može zabavljati. A i roditelji su blesavi što im to kupuju, neka im daju ključeve od auta pa neka ih vrte oko prsta. Isto sra...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije