Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

CineStar i Broadway donose novih 2200 stolaca za filmoljupce u Osijeku

kino dvorana
11.01.2010.
u 17:05

U 2010. godini Cinestar će devet dvorana sa 1200 sjedala izgraditi u Avenue Mallu, a Broadway će u Esseker centru imati pet dvorana s tisuću mjesta.

OSIJEK - Kriza nije poharala osječke kinodvorane. Filmske projekcije prošle godine vlasnicima Kinematografa samo od prodaje ulaznica priskrbile su zaradu od 2,2 milijuna kuna.

Ne boje se konkurencije

– Odlazak u kino jeftin je način kako sadržajno provesti vrijeme. Recesiji, koja je pokosila gospodarstvo, naša djelatnost nije bila toliko podložna - potvrđuje Marijana Bošnjak, direktorica Kinematografa u čijem se vlasništvu nalaze, trenutačno, jedina dva kina u Osijeku - Uranija i Europa.

Pozitivan rezultat u ovoj tvrtki pripisuju i svojem iskoraku iz okvira klasičnog kinoprograma. Uz iznajmljivanje dvorana, fokusirali su se na oglašavanje, ali i organiziranje tematskih zabava, izložbi, književnih večeri. Unatoč poskupljenju režijskih troškova, u 2010. godini pokušat će zadržati dosadašnju cijenu ulaznice. Najavljeni dolazak multipleksa u Osijek ih ne plaši, a posjetitelje će, kaže M. Bošnjak, zadržati. Osijek bi, naime, ove godine uz dosadašnja 602 stolca trebao dobiti čak još 2200 stolaca za kino.

Do kraja 2010. svoja vrata filmoljupcima trebao bi otvoriti CineStar multipleks. Čak devet kinodvorana s više od 1200 sjedala smjestit će se u sklopu trgovačkog i zabavnog centra Avenue Mall. Pohod na ljubitelje velikog platna u Osijeku, u drugoj polovici godine, zacrtali su i u Broadway kinima. Njihove dvorane trebale bi se useliti u samo središte grada, u Esseker centar. Prema planiranom kapacitetu ovaj će multiplex imati oko 1000 mjesta u pet kinodvorana. Projekt je vrijedan više od dva milijuna eura, bez građevinskih radova, koje osigurava Esseker Centar.

Ljubavna sjedala

– Neovisno o tome postoji li opravdan razlog ili ne, što će pokazati vrijeme, svaka investicija i projekt, a posebno u području kulture, rizičan je. Multiplex će biti po europskim standardima, što uključuje digitalni projektor za prikazivanje trodimenzionalnih filmskih projekcija. Posjetiteljima ćemo nuditi uživanje u filmovima u najudobnijim foteljama, s pogledom na “wall to wall” kinoplatna i amfiteatarski raspored sjedala po IMAX standardu - ističe Sandra Grdić, menadžerica marketinga Brodway kina. Uz klimatiziran prostor, Osječani će u Esseker centru, kako je najavljeno iz Brodway kina, moći omiljeni film pogledati iz ljubavnih sjedala, a sve će dvorane biti potpuno prilagođene i prilazu za osobe s invaliditetom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije