Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
inteligentne životinje

Čimpanze napravile ljestve i pobjegle iz zoološkog vrta

čimpanza
Foto: Emily Wabitsch/DPA/PIXSELL
1/3
11.04.2014.
u 14:24

Sedam čimpanzi napravilo je ljestve od grane drveta kako bi nakratko pobjegle preko ograde zoološkog vrta

Sedam čimpanzi iskoristilo je improvizirane ljestve napravljene od grane drveta kako bi nakratko pobjegle preko ograde u zoološkom vrtu u Kansas Cityju u četvrtak, javlja Reuters.

Jedna od čimpanzi navodno je donijela granu i naslonila je na zid, a inteligente životinje upotrijebile su je kako bi se podigle i preskočile ogradu, rekao je ravnatelj Zoo-a Randy Wisthoff.

Životinje nisu imali kontakt s posjetiteljima zoološkog jer su pobjegle u prostor rezerviran za čuvare. U zoološkom vrtu, koji je nakon incidenta zatvoren, obitava 12 čimpanzi.

- Imali smo kolovođu. Popeo se na granu i pozvao druge da mu se pridruže - rekao je Wisthoff.

Čimpanze su na slobodi provele oko sat vremena, a čuvari su ih namamili natrag hranom.

Wisthoff kaže kako osoblje redovito provjerava stabala na području gdje čimpanze obitavaju, ali u ovom slučaju očito je kako je čimpanza odlomila veliku granu jednog od tamošnjih stabala.

- Čimpanze su toliko jače od ljudi. Također, vrlo su pametne - dodao je Wisthoff.

>>Čimpanze su svjesne smrti baš kao i ljudi

Foto: Sven Hoppe/DPA/PIXSELL

Sven Hoppe/DPA/PIXSELL

Komentara 1

EU
euzebije
07:45 05.07.2014.

Da su ove cipanze na vlasti u Hrvatskoj bilo bi nam puno bolje. One ne bi napravili toliku stetu kao aktulna vlast ukljucujuci i predsjednika skupa sa njegovom svitom savjetnika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije