Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUČAJ Poljoprivrednik Vinko Tunić 8 mjeseci čeka službeni nalaz policije

Čime je potrovano 45 životinja?

09.01.2009.
u 15:56

VOĆIN - Privučene cvijetom uljane repice sredinom travnja prošle godine stado ovaca i koza Vinka Tunića iz Voćina ušlo je u polje pod uljanom repicom veličine 12 do 15 hektara. Ovce su naišle na 30 vrećica granulata umjetnog gnojiva urea, pa su nakon kušanja od trovanja 43 ovce i 2 koze uginule. Životinje su, prema procjeni stručnjaka, tada uništile od jedne trećine do jedne četvrtine polja uljane repice. Osam mjeseci nakon toga ovčar Vinko Tunić još nije dobio policijski nalaz o događaju kako bi mogao pokrenuti sudski spor za namirenje štete.

- Šteta zbog uginuća ovaca i koza je od 120 do 150 kuna. Moje ovce netko je namjerno potrovao, pa tražim da se to što prije utvrdi. Angažirao sam i odvjetnika, ali dosad nisam dobio od policije službeni dokument o događaju. Kada pitam policija mi tvrdi da čekaju izvješće od Veterinarske inspekcije, a kada veterinare pitam, oni pak kažu da pitam policiju. Sumnjam da je ovce potrovao vlasnik polja pa tražim da se to što prije riješi.

Poljoprivrednik sam sa šestero djece. Živim od ovčarstva i poljoprivrede, a od općine više ne mogu dobiti ni zemlju, pa ne znam kako ću sve to preživjeti - kaže Vinko Tunić.

U PU virovitičko-podravskoj kažu da su obavili svoj dio posla, ali čekaju rezultate vještačenja koje treba otkriti što je uzrok trovanju ovaca, pa će izdati i službeni nalaz o događaju. (dš)


Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije