Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Još 87 zakona

Čime će se baviti Milanovićevi ministri do kraja mandata?

06.05.2014., Zagreb -Predsjednik Vlade RH Zoran Milanovic objavio je na danasnjoj izvanrednoj konferenciji za medije smjenu ministra financija Slavka Linica.
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/20
13.07.2014.
u 21:47

Najambiciozniji je Miljenić, a najmanje je posla pred Grčićem

Vlada Zorana Milanovića do kraja mandata, dakle u idućih godinu i pol dana, planira donijeti još najmanje 87 zakona, a dio njih mora još uskladiti s Europskom unijom. Večernji list zatražio je od svih 20 ministarstava plan njihova rada do isteka mandata.

Zbog određenih zakonskih obaveza sva ministarstva nemaju još plan donošenja zakona za 2015. jer se on usklađuje do kraja listopada tekuće godine. Prema našoj analizi, najambicioznije je Ministarstvo pravosuđa koje u ovoj i idućoj godini namjerava izraditi i poslati u Sabor još čak 17 zakona te Ministarstvo unutarnjih poslova koje samo u ovoj godini u programu ima 13 zakona. Kada je riječ o pravilnicima kojima se razrađuju pojedine odredbe zakona ili Vladinih propisa, onda je svakako rekorder Ministarstvo zaštite okoliša i prirode koje planira izradu još 50 pravilnika te Ministarstvo zdravlja koje ih planira napisati još 28. Pojedina ministarstva čine se potpuno “nezaposlena” – Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, recimo, u svom odgovoru navodi tek jedan zakon. Poručuju da nije jedini, ali je najbitniji i odnosi se na ujednačen regionalni razvoj Hrvatske.

Za usporedbu, Vlada je u prve dvije godine mandata u Sabor poslala 481 zakon, sa zakonodavstvom EU uskladila je 190 zakona, donijela je 360 uredbi, 1395 odluka... U odnosu na prvi dio mandata kraj se ne čini tako ambicioznim.

>>Josipović: Pripremam promjenu Ustava, ali tek u idućem mandatu

Komentara 30

LA
laptop
23:00 13.07.2014.

Jasno je cime ce se baviti do kraja mandata unistavat i rasprodavat hrvatsku.

19
1995josip
22:48 13.07.2014.

Budu prodavali maglu kao i do sada , možda se posvete spašavanju najbogatije SDP županice koja je i dalje u zatvoru !

ST
staro topoljanin
00:21 14.07.2014.

sa svojom maglom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije