Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
14.01.2016. u 08:45

Da apsurd bude veći, upravo “žrtve” represivnog aparata žele ga u svojim rukama

Nikola Grmoja prvo je tvrdio da je SDP nudio Ines Strenji Linić što god želi u zamjenu da to podrži Hrvatsku raste. Grmoja je zbog toga završio u USKOK-u koji je zaključio da kaznenog djela nema. Pa je Most prekinuo sve pregovore s Hrvatskom raste uz obrazloženje da su neki iz SDP-a vrbovali mostovce pred sam kraj pregovora. Tko i što im se nudilo, nikad nismo doznali. Na kraju je isti Nikola Grmoja kazao i da je čelnik Mosta Božo Petrov bio praćen, a mobitel mu prisluškivan. USKOK je jučer i to demantirao. Što je sljedeće? Što će sada Grmoja smisliti? Čime će sljedeći put uznemiriti javnost i širiti kolektivnu paranoju bez ijednog jedinog dokaza?

Za sada znamo da i nije baš sretan s USKOK-ovim priopćenjem. Pričekajmo, kaže. Vidimo što će još zaključiti saborski Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost kojem je predan podnesak u kojem se navodi da je ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić pratio Božu Petrova, odnosno njegove kontakte putem mobitela. Kako zna za tu anonimnu prijavu, Saboru, Grmoja, pogađate, nikad nije objasnio. Vjerojatno i neće! Jer je shvatio da može reći što hoće i nikom ništa. Da apsurd bude veći, upravo te “žrtve” represivnog aparata, ljudi koje se navodno prisluškuje, baš taj aparat žele u svojim rukama. A tvrtka koja ih je do jučer, besplatno, čuvala za savjetnika ima čovjeka koji je bio na čelu SZUP-a, preteče SOA-e, baš u vrijeme kada je prisluškivanje bilo u modi. Previše se tu “slučajnosti” skupilo na hrpici i uistinu je zanimljivo pitanje zašto Most ima te apetite. Zašto je navalio da dobiju MUP, pravosuđe pa čak i SOA-u, koja ne bi ni trebala biti dio postizbornog plijena, sve službe kojima je depolitizacija najpotrebnija. Odgovor će, nadamo se, brzo isplivati kao što je isplivalo i pravo lice Mosta. Stranka kojoj su usta bila puna reformi pretvorila se, nažalost, u lovce na fotelje. A da bi dobili što su si zacrtali, neki se ne libe koristiti ni maštu. A što o svemu misle oni koji su ih i izabrali, vidi se po njihovu rejtingu koji se topi i topi kao i prošlotjedni snijeg. 

Komentara 28

Avatar abakus
abakus
10:08 14.01.2016.

Bez brige, gospođo Maretić Žonja, imamo vas i druge liberalne novinare za širenje panike, dezinformacija, otvorenih laži i manipulacija svake vrste. Vi ste u tome akademici, a Grmoja je đačić prvašić. No ova izjava USKOK-a (kojeg nitko ne nadzire) na vašu veliku žalost zapravo ništa ne dokazuje. I to svatko tko ima imalo soli u glavi dobro zna.

AN
Anasta
09:51 14.01.2016.

Bilo bi razumno naučiti čitati između redova. I slijediti logiku. Razmisliti zašto nema tragova praćenja. Bi li netko tko prati osobu o kojoj ovisi hoće li taj tko prati sljedeće četiri godine biti na vlasti , ostaviti pisani trag. Naredbu, ili dokument u kojem piše da želi znati koga Božo Petrov zove, s kim se sastaje po novinarkinom bi shvaćanju trebalo ostati u arhivi sa urudžbenim brojem. Obzirom da nema takvog papira, zaključak je da nije praćen. I da je sve u redu. Bravo za istraživačko novinarstvo!

BA
bakulušić
18:12 14.01.2016.

Ja vjerujem da će Grmoja pokazati i dokazati da ima muda a to je Ostojić, kao hrvatski ministar, javno tražio. Novinarku ne smeta "diplomatsko" baratanje mudima nego "uznemiravanje javnosti"!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije