Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obzor

Čim se oporavim, vraćam se u borbu za slobodu sirijskog naroda

sirija
Reuters/PIXSELL
31.03.2012.
u 08:35

Bolnica u Tripoliju, uz sirijsku granicu, prepuna je sirijskih izbjelica kojih je u Libanonu, prema nekim procjenama, najmanje 20.000.

Ni sekundu nakon što je granata pogodila njezinu kuću u sirijskom gradu Homsu, 12-godišnja Karakouz uzela je u naručje svog sedmomjesečnog brata i s ocem istrčala na ulicu. Minutu kasnije nogu joj je prostrijelio snajperski metak, krv prošikljala... Dva tjedna kasnije Obzorov novinar razgovarao je s malom Karakouz i njezinim ocem Rawnenom u bolnici u libanonskom Tripoliju kamo je cijela njihova obitelj uspjela pobjeći nakon dva dana mukotrpnog proboja.

Bolnica u Tripoliju, uz sirijsku granicu, prepuna je sirijskih izbjelica kojih je u Libanonu, prema nekim procjenama, najmanje 20.000.

- Vrijedilo je izgubiti nogu u borbi protiv Assada - govori jedan od ranjenika, 32-godišnji učitelj islamske religije Abuel Nours pogođen na dan pada Homsa.

- Čim se oporavim vraćam se u borbu za slobodu sirijskog naroda - govori nimalo obeshrabren.

Međutim, ne misle svi kao sirijski pobunjenici iz grada Homsa. Rifaat Eib predsjednik je Arapske demokratske partije i veliki pobornik predsjednika Sirije. Pripadnik je avalita, sirijske manjine kojoj pripada i Bashar Al-Assad, a njegovo je mišljenje kako su pobunjenici najobičniji plaćenici svjetskih sila koje u Siriji vode rat za naftu.

Ključne riječi

Komentara 5

RI
Riznica
09:32 31.03.2012.

Eto po tom sektaskom alivitu je i 12-godisnja djevojcica koja je prostrjeljena u nogu noseci svog sedmomjesecnog brata kada je granata pogodila njezinu kucu najobicniji placenik .... Koji vi i nafta bijednici jedni ... Sva ta Siriska nafta je ogranicenanicena na rezervi, ali im je ta laz kao neki izgovor da nastave ubijati svoj narod ..

OB
-obrisani-
10:06 31.03.2012.

Ja neznam zašto Večernji koristi riječ pobunjenici kada su to teroristi pod pokroviteljstvom Amerike,Izraela,Francuske itd itd ! Nema više terorista u Homsu, jer ih je Sirijska vojska porazila i zarobila oko 100 Francuski vojnika koji su postavljali eksplozivne naprave izivne naprave i obučavali teroriste ! U Homsu je bio najveći otpor terorista jer su zapadne vlade poslali svoje vojnike i naoružali teroriste,a dok na drugim mjestima to nije bio slučaj pa su to Sirijci riješili brzo !

AA
aabbcc
10:21 31.03.2012.

. - Vrijedilo je izgubiti nogu u borbi protiv Assada - govori jedan od ranjenika....., __________ U citavom svijetu za sve treba uvesti besplatno skolstvo i obrazovanje bez vjeronauka, jer neuki ljudi su blesavo opasni !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije