Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UPUTE LIJEČNIKA

Cijepljenje protiv gripe i upale pluća može vam spasiti život

27.09.2022.
u 12:30

Osobe koje se cijepe protiv gripe imaju u pravilu 30% manji rizik da završe s teškom kliničkom slikom i da budu hospitalizirane, ističe prof. dr. sc. Dario Rahelić, predstojnik Sveučilišne klinike "Vuk Vrhovac" i predsjednik Hrvatskog društva za dijabetes i bolesti metabolizma Hrvatskog liječničkog zbora. – Naučili smo i da osobe koje nisu cijepljene protiv pneumokoka puno češće nakon dolaska u doticaj s pneumokokom završe u jedinicama intenzivnog liječenja ili preminu. Pozivam građane da se cijepe, posebno osobe koje su u povećanom riziku, a to su najčešće kronični bolesnici. Cijepljenje protiv pneumokoka i gripe itekako ima smisla jer cijepljenjem možemo spasiti živote. Iako katkad nije moguće izbjeći zarazu, barem se može postići to da osobe imaju blažu kliničku sliku – izjavio je prof. Rahelić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?