Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPASNE IGRE
Povratak na članak

Epidemiolog dr. Kaić: Cijepljenje protiv ospica mora biti obavezno! Kujundžić: Od običnog acisala može se umrijeti

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji Zavod za javno zdravstvo prijavljuje sanitarnoj da privatni vrtići ne uvjetuju upis cijepljenjem

Komentari 18

KE
Kenova
12:17 15.03.2017.

U Dubrovniku ne postoji nikakvo krdo, niti imunitet krda. U 2016. je došlo preko milijun turista, a broj stanovnika je 42000. Broj turista nadmašuje broj stanovnika 20 puta. Tu nema nikakve statistike, jer nitko ne zna ništa o tim ljudima.ma. Večina djece koja se ne cijepi se ionako ne bi tebala cijepiti, tj., ta djeca su ionako iznimnke. Večina ljudi koja prestane cijepiti djecu, prestanu jer su im djeca imala lošu reakciju na cijepivo. Ali koja je poanta ovih tekstova? Poanta ovih tekstva je da se u potpuosti ukinu iznimke, tj. da svi budu cijepljeni , pa čak i po cijenu smrti određene djece, i da bi roditelji, ako je potrebno jednostavno trebali žrtvovati svoju djecu zbog "nazovi" većeg dobra. Čisti fašizam.

VL
ST
strsljen2013
11:36 15.03.2017.

Gospodine Kaiću ne ide vam matematika. Vaša izjava "Rizik za encefalitis od cijepljenja je jedan naprema milijun, dok je rizik za to kao posljedica obolijevanja od ospica jedan naprema tisuću – kaže dr. Bernard Kaić." Iz nje proizlazi da je svako dijete koje je dobilo ospice umrlo tako da se gornja granica daleko, daleko pomiće. Nadalje kada uvrstimo u jednadžbu cijepljenu djecu koja je dobila ospice dobivamo sasvim drugu sliku. Od ukupnog broja populacije i uspješnog djelovanja cijepiva, bez nuzpojava i smrtnih slučajeva, dobivamo brojku cca 20-25% uspješnosti i djelotvornosti cjepiva. Da li se ostalih 75% populacije na koje cjepivo ne djeluje, koji se ne smiju cijepiti i koji će oboliti zbog cjepiva, mora cijepiti zbog ovih 25%. Statistika vam je opasna igračka i izlaziti s podacima a navlačiti za jednus tranu je jako opasno.

VL
DU
Deleted user
12:16 15.03.2017.

U velikom su porastu imunološke bolesti. Multiple skleroze , lupusi, artritisi alergije dermatitisi, psorijaze i mnoge druge.... Razmišlja li se ima li natrpan kalendar cijepljenja veze s tom pojavom. Ako ima, da li su opasnije ospice od tih bolesti? Ospice uz antibiotike i dobre životne uvjete nemaju tako veliku smrtnost. Očekujem puno odgovorniji pristup svih stručnjaka. Ispada da je cijepljenje u tolikoj mjeri potpuno bezopasno, a to ne mogu povjerovati, Ne bi li stoga stalno trebalo preispitivati kalendar cijepljenja i mora li se dovijeka cijepiti protiv istih bolesti uz dodatak novih...dokle? Ne mogu se oteti dojmu da svojim novcem nadoknađujemo gubitke inozemne farmaceutske industrije. Postajemo ovce tjerane u tor po svim pitanjima.

VL
TP
tugomir.pokas
11:07 15.03.2017.

Djeca koja nisu cijepljena radi protivljenja roditelja ne mogu u jaslice, dječje vrtiće a upitno je i za osmoljetku.Nadalje u slućaju razboljevanja od zaraznih bolesti za koje sun im roditelji odbili cijepljenje trošak liječenja treba da plate roditelji.Ima djece kojaa se radi medicinskih razloga ne mogu cijepiti , ali to su izuzeci.Takva djeca mogu postati žrtve zarazom od djece čiji su rotitelji previše pametni.U tom slućaju postoji i pravna osnova za odštetni zahtjev.

VL
MA
Malenaaaa
21:12 15.03.2017.

Moje dijete je imalo reakciju na Priorix, cjepivo protiv ospica. Obolilo je od Kawasaki bolesti koja je navedena kao nuspojava lijeka (kao rijetka); 20 dana bolnice, terapija imunoglobulinima, tri mjeseca pijenju aspirina....ne želim se ni sjećati. Svakih par godina moramooramo na kontrole srca. Troje liječnika mi je neslužbeno reklo da je to od cjepiva. Nitko ne želi potpisati službeno. Prijava nuspojave nije uopće uvrštena i prijavljena. Roditelji tražite i pročitajte uputu o lijeku prije uzimanja cjepiva! Informirajte se!

VL
Avatar -zztop-
-zztop-
11:55 15.03.2017.

A što ćemo kad zavladaju epidemije; početi naglo cijepiti ili čekati da djeca steknu prirodni imunitet, pa tko preživi. Tko će onda biti kriv, opet medicina, jer roditelji uz pomoć interneta znaju bolje od struke.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.