Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVJETSKA TRŽIŠTA
Povratak na članak

Cijene nafte pale nakon dva tjedna, rast zapadnih gospodarstava usporava

Američka središnja banka nastavit će povećavati kamatne stope kako bi suzbila inflaciju, što će neminovno usporiti rast gospodarstva, a time i potražnje za naftom

Komentari 2

SP
Stari panj
08:18 30.01.2023.

A u Hrvatskoj poskupljuje Hvala AP.

VL
Avatar nekakav
nekakav
12:03 30.01.2023.

a tečaj dolara? budimo pravi igrači, pa mi kupujmo rusku naftu po diskontnoj cijeni. radi ukrajine radimo cirkus. znamo da se ratuje u kongu, al nismo limitirali cijenu ni koltana, ni kobalta, ni ostalih minerala koji se izvlače iz te zemlje, i radi kojih tamo i traje rat do beskonačnosti. zapadna ekonomija, kako god je voljeli jer nam puno pruža, je izgubila svoj zamah, rast je ionako bila posljedica starih odluka, seljenje proizvodnje u kinu, aziju, čime smo dobili jeftnije proizvode, pa nam je više ostalo novca za druge stvari, do tada teže dostupne, putovanja, turizam, luksuz. sad se balon ispuhao. na svjetskom tržištu se probijaš kvalitetom i cijenom. zapad više ne diktira kvalitetu po određenoj cijeni, jer je istok tu fleksibilniji. ako zapad zatvori svoje tržište za istok, nas će osuditi na visoke cijene, pa ćemo manje imati za druge stvari, a istok će zatvoriti svoju butigu za zapad. zapad gubi tržište i prostor za rast, istok se sporije razvija. na zapadu se tiska novac, a istok ga neće htjeti. jer nije produkt realne ekonomije, već političkog pritiska na emitiranje novca. juga je to prošla, nema je više. rim je propao, tko si to umišlja da eu neće? ili sad? težište je na istoku, a naša inercija nam ne dozvoljava promjenu u pristupu, ponašanja posebno. nepalci na našim ulicama bi nam trebali nešto značiti.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.