Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cijena pšenice

'Cijena od 1,05 kn je pljačka, tražit ćemo pomoć Europske komisije'

Mato Mlinarić, portal
Damir Spehar/PIXSELL
07.07.2013.
u 12:18

Mlinarić ističe da je tržišna cijena na mađarskoj burzi, koja je uvijek i najniža, prekjučer iznosila 1,26 kuna

Prekjučer su se otkupljivači pšenice dogovorili i izašli s cijenom od 1,05 kuna. Po zakonu o tržišnom nadmetanju oni se ne smiju dogovarati i zato će Nezavisni seljaci Hrvatske i Poljoprivredna komora podnijeti prijavu Agenciji za tržišno nadmetanje, ali i kaznenu prijavu DORH-u - poručio je danas iz Bjelovara Mato Mlinarić, predsjednik Nezavisnih seljaka Hrvatske, pozivajući i ostale seljačke udruge da više ne šute i dignu svoj glas.

Mlinarić ističe da je tržišna cijena na mađarskoj burzi, koja je uvijek i najniža, prekjučer iznosila 1,26 kuna.

-Cijena od 1,05 kuna je sramotna i to je zapravo pljačka nas seljaka. O svemu ćemo obavijestiti i Europsku komisiju od koje očekujemo da spriječi tu pljačku - poručio je Mlinarić dodajući da je realna cijena pšenice 1,45 do 1,50 kuna.

>>Pšenica puno lošija od očekivanja, a i manji su prinosi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije