Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAŠTITA ZEMLJE
Povratak na članak

Cijena klime: Benzin poskupljuje tri, a govedina 20 kuna

Analiza koliko bi koštali zahtjevi učenika i studenata da se zatvore sve prljave elektrane i uvede porez na emisije uglika

Komentari 8

Avatar Stari_Pjer
Stari_Pjer
18:16 11.04.2019.

kad bi se usvojili svi zahtjevi kojeg bi "Zeleni" i ovi aktivisti željeli, morali bi se preseliti živjeti u pećine. A i taj ekološki aktivista želi, kad navečer dođe doma, da pritisne prekidač na zidu "klik", i da mu se upali svjetlo u stanu. A otkuda struja dolazi? Ne sa neba, sigurno. Ti idealisti bi trebali znati da tehnologija i komocija kojom živimo nosi svoju cijenu. Oni, ako im to ne valja, neka odu živjeti na čistom zraku Kavkaza, i hraniti se sirom od kozjeg mlijeka.

VL
DA
Darko22
19:20 11.04.2019.

Gluposti, ako se želi napraviti prava relevantna promjena, tada se pritisak treba staviti prvenstveno na Kinu i Indiju, koje nemaju apsolutni nikakvih standarda kada se radi o industriji i zbrinjavanju otpada, a ne dodatno maltretirati proizvođače i poduzetnike u Europi i SAD-u.

VL
ST
stefj
18:27 11.04.2019.

Koliko su sami ti zeleni nanijeli štete i kako ih se lako manipulira. Problem je u tome što se ljudi vole baviti onime o čemu nemaju pojma, a kada im se i pokuša nešto objasniti, ne slušaju. To je standardni problem sa svim aktivistima... Najgore što su zeleni napravili su štedne žarulje, gdje su pod famom uštede progurali interese velikih proizvođača. A te štedne žarulje su živi otrov i morale bi se tretirati kao visokotoksični otpad... Ili recimo nuklearne elektrane. Što mislite zašto Francuska ima najmanju emisiju CO2 po proizvedenom MW struje? A stvorila se takva fama oko nuklearki da je to čudo... Zgodno je imati neki određeni korektivni faktor, no kada se takvim da previše novca i prostora u medijima, onda naprave više štete nego koristi...

VL
DU
Deleted user
19:13 11.04.2019.

baterije za aute se rade od bajadera a zbrinjavanje je jednostavno, kliknes na gumb i one nestanu....

VL
CR
crodark
19:36 11.04.2019.

Ukinut im financiranje i brzo će poplavit od muke. Sve im smeta, al niceg se ne odriću. Od tehnologije do punog tanjura svih vrsta hrane.

VL
CH
Challenger
09:53 12.04.2019.

Kako država financira električne aute neka po istom ključu financira i mini solarne elektrane do 10 KW za kućanstva i bit će bolje!!

VL
Avatar nekakav
nekakav
08:32 12.04.2019.

el auti bi poskupjeli... struja bi poskupjela značajno. ajd mi recite kolko bi el auto koštao, ako bi energija za proizvodnju auta se digla par puta?! znate kolko co2 se ispusti u zrak u proizvodnji akumulatora, baterija..? ne znate. zeleni su i dalje samo zeleni. u svemu. sve te računice padaju u vodu kad se krene provoditi ideja. nek zapad smanji potrošnju energije po stanovniku. švicarci, najveći licemjeri na svijetu, imaju u prosjeku najjače aute, 150 konja. al ok, zeleno je sve, zabranili ovo, pa ono, pa tuneli, pa željeznice... koje subvencije na fosilna goriva?! nek države prestanu bacati naše nove na subvencije sunčanim elektranama, vjetrenjačama! proizvodnja panela ionak generira ogroman co2. co2 je sastavni dio svih živih bića. kupite za 600 kuna co2 mjerač, pa ćete sami vidjeti kolke su koncentracije co2 u zraku, kad su najveće, kad najmanje. i pitati ćete se kad i gdje su to izračunali da je co2 u zraku sad već više od 400 'nečega'. a co2 nije glavni u zagrijavanju, već vodena para. al o tome muk u 'znanstvenoj' zajednici. kako ćeš pobogu sad vodu kriviti za zagrijavanje...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.